Notícies
El Consorci Sanitari de Terrassa i el Consell Comarcal acorden estudiar la instal•lació d’una caldera de biomassa a l’edifici de l’Hospital de Terrassa
27-11-2014
El Consorci Sanitari de Terrassa i el Consell Comarcal acorden estudiar la instal•lació d’una caldera de biomassa a l’edifici de l’Hospital de Terrassa

El projecte “Boscos del Vallès” avança. Aquest matí, la presidenta del Consell Comarcal del Vallès Occidental, Pepita Pedraza, i el director-gerent del Consorci Sanitari de Terrassa, Ignasi Riera, han signat un acord entre les dues institucions per estudiar la viabilitat de la instal•lació i explotació d’una caldera de biomassa a l’edifici de l’Hospital de Terrassa. Aquesta actuació s’inclou dins els projecte “Boscos del Vallès”, que vol afavorir la prevenció d’incendis donant valor a la biomassa dels boscos per generar energia calorífica i obrint un nou nínxol de mercat de treball a la comarca.

La presidenta del Consell Comarcal, Pepita Pedraza ha explicat que “el Consell Comarcal va iniciar un projecte que, per les seves dimensions i la seva implicació, no seria possible sense la implicació de la resta d’administracions públiques i també d’institucions de la comarca. Avui, puc assegurar que el Consell està molt satisfet i molt agraït de la resposta de la comarca. Tant del Consell d’Alcaldes i Alcaldesses, que des d’un primer moment han cregut en el projecte, com també, de les institucions que treballen el medi natural, com dels propietaris forestals”.

Per la seva banda, el director-gerent del Consorci Sanitari de Terrassa, Ignasi Riera, ha explicat que “creiem que la utilització de la biomassa com a font d’energia ens permetria reduir les emissions de CO2, les emissions de partícules i col•laborar amb el projecte Boscos del Vallès de prevenció d’incendis i fins i tot aconseguir un cost menor en el subministrament energètic”.