saddsaads
aaaaa
aaaa

EINES DEL PACTE


SESSIÓ 4a edició TERRASSA APOSTA PER L'OCUPACIÓ dia 26/09/17

VIDEO TERRASSA APOSTA PER L'OCUPACIÓ

FORMACIÓ PER A L'OCUPACIÓ AJUNTAMENT-FOMENT DE TERRASSA

FORMACIÓ SETEMBRE CECOT

FORMACIÓ GRATUITA CECOT

FORMACIÓ GRATUITA PER A TREBALLADORS-CECOT

CURSOS 2on Semestre Cambra de Comerç de Terrassa

BORSA DE TREBALL AJUNTAMENT-FOMENT TERRASSA / CECOT

BORSA TREBALL CECOT

BORSA TREBALL CAMBRA DE TERRASSA

FEINA ACTIVA - SOC

BORSA TREBALL DIBA-XALOC

FORMACIÓ OCUPACIONAL CECOT

OFERTA FORMATIVA CECOT

OFERTA FORMATIVA UGT-IDFO

FORMACIÓ FUNDACIÓ PACO PUERTO-CCOO

FORMACIÓ CONTINUA UGT-IDFO

FORMACIÓ CAMBRA DE COMERÇ I INDUSTRIA

TOTA LA FORMACIÓ DEL SOC AL MUNICIPI DE TERRASSA

CERCADOR CURSOS SOC

XARXA d'AODL I Desenvolupament Local

DIPUTACIÓ DE BARCELONA

CALENDARI D'ACCIONS

Notícies

MÉS NOTÍCIES

DESTACATS

La Cecot dóna a conèixer una nova edició del Terrassa Aposta per l'Ocupació
14-09-2017
La Cecot dóna a conèixer una nova edició del Terrassa Aposta per l'Ocupació

L’Aula Magna de la Cecot va acollir ahir prop d’una cinquantena de persones que van assistir a la sessió informativa sobre la 4a edició del Terrassa Aposta per l’Ocupació. El Terrassa Aposta per l’Ocupació és un programa aprovat per la Comissió de Polítiques Actives del Pacte Local per a l’Ocupació de Terrassa, que arriba a una nova edició després dels bons resultats aconseguits fins el moment: al voltant del 45% de les persones que hi han participat ha trobat feina. Iniciat el 2014, el projecte fomenta la concertació entre els agents econòmics principals de la ciutat i ofereix atenció integral per mitjà d’accions d’intermediació laboral, acompanyament a la inserció, suport psicològic i formació. L’Ajuntament de Terrassa, via Foment de Terrassa; la Cecot, mitjançant l'àrea de Cecot Persona i Treball i la de Cecot Formació; CCOO i la UGT treballen en xarxa per tal que el focus de la seva actuació recaigui en l’usuari. Així, el Terrassa Aposta per l’Ocupació s’encamina cap a la “finestra única” en els àmbits de l’ocupació i de la formació a nivell local: l’usuari se situa al centre del sistema. Alhora, des del programa es fomenta la complementarietat de serveis entre les diferents entitats. Tanmateix, les entitats donen prioritat a les persones aturades de llarga durada majors de 40 anys. La Cecot organitzarà una nova sessió informativa el proper 26 de setembre.

ACCEDEIX

13-09-2017
La Fundació Telefónica porta a Terrassa un curs de programació amb llenguatge PHP

Miquel Samper, tinent d'alcalde de l'àrea de Desenvolupament Econòmic, Indústria i Ocupació, acompanyat per Juan Cruz, director de Relacions Institucional i Coordinació Territorial a Catalunya de Fundación Telefónica, van presentar ahir el curs "Desenvolupament web amb PHP", Organitzat per l'esmentada fundació per a joves en atur. Aquest curs arriba a Terrassa gràcies a un convenient Signat entre l'Ajuntament i l'esmentada fundació. El programa preveu que vint joves en situació d'atur rebin formació durante quinze mesos en PHP, un dels llenguatges més potents que existeixen per al desarrollo d'aplicacions web, que ha servidor estigui com a base per a la construcció de Facebook i Wikipedia, entre d'altres. Mitjançant aquest conveni, l'Ajuntament de Terrassa, a través del seu servei d'ocupació, ha cedit espais al Vapor Universitari per a impartir el curs. Així mateix, l'Administració municipal participarà en la selecció de l'alumnat i en la recerca d'empreses que tinguin necessitat d'incorporar perfils digitals, de cara a la inserció laboral de les persones que realitzin el curs. Aquesta formació, dirigida a persones d'entre 18 i 35 anys. El curs començarà el 16 d'octubre al Vapor Universitari. Durarà 5 mesos i hi ha assistor en ell cada dia.

ACCEDEIX
Els joves que estudien FP Dual tenen més oportunitats d'ocupació
08-09-2017
Els joves que estudien FP Dual tenen més oportunitats d'ocupació

L'FP Dual compleix el seu cinquè aniversari de la seva posada en marxa i cal assenyalar que ha evolucionat molt en positiu, d'acord amb l'exposició que va oferir Ferran Castrillo, cap del servei de programes i projectes d'Ensenyaments Professionals de la Generalitat, en la ponència inaugural . Del conjunt de dades molts a subratllar però, especialment, un relatiu a la inserció laboral que, al cap ia la fi, és el "leiv motiv" dels alumnes que es formen. En cinc anys de camí, doncs, el departament ja té dades comparables entre el nivell d'ocupabilitat de la nova FP amb la d'abans. i cal remarcar que la Dual ofereix més expectatives laborals, en tant que el nivell d'ocupació és un vint per cent superior respecte a la formació professionalitzadora convencional. Així mateix el nivell de satisfacció dels "parteners" és alt. Alumnes, empreses i centres educatius diuen estar contents amb l'experiència duta a terme (vuit de cada deu) i la majoria d'ells (alumnes en un 86 per cent i empreses en un 98 per cent) asseguren que tornarien a repetir.

ACCEDEIX
El 41% dels participants en el programa de garantia juvenil de La Cambra s’han incorporat al mercat laboral
08-09-2017
El 41% dels participants en el programa de garantia juvenil de La Cambra s’han incorporat al mercat laboral

En el transcurs del primer semestre de 2017, un total de 134 joves s’han incorporat al programa de Garantia Juvenil de la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis de Terrassa. Han participat en el pla integral de capacitació professional, així com del servei d’orientació vocacional. Del total d’inscrits, 81 participants han rebut una formació troncal i 73 formació específica, i un total de 40 joves han rebut un servei d’acompanyament de visites a empreses.Després de dos anys de trajectòria, 718 joves han estat inscrits aquest programa dissenyat i gestionat per La Cambra. Per a l’entitat empresarial, l’èxit del pla de capacitació professional rau en els resultats assolits en termes d’inserció laboral, després de constatar que el 41% dels participants s’han incorporat al mercat laboral i actualment estan treballant.El programa ofereix un itinerari formatiu individualitzat adaptat als llocs de treball que demanda el mercat empresarial i orientat a facilitar la incorporació dels joves al mercat laboral.

ACCEDEIX
Cecot apunta a la selecció de treballadors en origen
01-09-2017
Cecot apunta a la selecció de treballadors en origen

La Cecot va advertir a Sant Vila, conseller d'Empresa i Coneixement, la necessitat de "anticipar-se" per evitar la manca de perfils professionals per cobrir determinats llocs de treball especialitzats o d'ofici. En el transcurs d'una reunió, que va tenir lloc a la seu de la patronal, David Garrofé, secretari general de Cecot, va anticipar a Vila que si no es posen en pràctica mesures amb "celeritat" es pot donar el cas d'haver de recórrer, de nou, a la selecció en origen per a determinats oficis. Aquesta manca es posa en evidència a partir de l'anàlisi de la borsa de treball de la pròpia Cecot i el perfil de les persones en paro.El conseller d'Empresa es va reunir amb els membres del comitè executiu de la Cecot, encapçalats pel seu president, Antoni Abad, amb l'objectiu de mantenir un intercanvi d'impressions sobre diferents aspectes relatius al món de l'empresa i analitzar la repercussió i l'impacte sobre el desenvolupament del teixit econòmic i empresarial del nostre país. A la reunió també van participar el secretari general del departament d'Empresa, Pau Villòria, i el secretari d'Empresa i Competitivitat, Joan Aregio. La Cecot va exposar la necessitat d'un nou model per a la gestió de la formació professional i per la professionalització contínua de les plantilles.

ACCEDEIX
La contractació temporal creix un 24,5% entre 2008 i 2016
31-08-2017
La contractació temporal creix un 24,5% entre 2008 i 2016

La contractació parcial ha crescut el 24,5% en el període comprès entre 2008 i 2016, mentre que el nombre de contractes ha augmentat el 18,43% en aquest període, segons un informe presentat per UGT ahir. Segons ha explicat en roda de premsa la secretària de política sindical de la UGT de Catalunya, Núria Gilgado, l'augment en el nombre dels contractes no va acompanyat de més qualitat en l'ocupació perquè s'està abusant de la contractació temporal i parcial, mentre que la indefinida s'ha reduït un 11,72% durant aquest mateix període. Gilgado ha remarcat que aquests nous contractes es caracteritzen per una alta taxa de rotació, que s'ha situat el 2016 en el 2,5: es van signar 2.980.000 de contracte, però tan sols a 1,18 milions de persones els van formalitzar. Així mateix, aquesta sindicalista ha recalcat que, en el cas dels contractes temporals amb una durada inferior a un mes, el nombre de contractes ha crescut un 70,43% entre 2008 i 2016. Pel que fa a la contractació parcial, el sindicat ha apuntat que la parcialitat no voluntària ha passat del 38,44% el 2008 al 60,53% el 2016. Per la seva banda, el secretari de polítiques sectorials, José Antonio Passades, va remarcar la responsabilitat de les Empreses de Treball Temporal (ETT) en la precarització de la contractació.

ACCEDEIX