saddsaads
aaaaa
aaaa

EINES DEL PACTE


TreballTerrassa.cat

VIDEO PRESENTACIÓ NOU PORTAL TREBALLTERRASSA.CAT

VIDEO TERRASSA APOSTA PER L'OCUPACIÓ

OFERTA FORMATIVA CECOT

OFERTA FORMATIVA UGT-IDFO

FORMACIÓ FUNDACIÓ PACO PUERTO-CCOO

FORMACIÓ CAMBRA DE COMERÇ I INDUSTRIA DE TERRASSA

FORMACIÓ GRATUITA PER A TREBALLADORS-CECOT

CAMPUS EMPRESARIAL VIRTUAL CAMBRA DE COMERÇ TERRASSA

NOVA CONVOCATÒRIA Si tens experiència laboral i no tens reconeixement laboral "ACREDITAT"

CERCADOR CURSOS SOC

BORSA DE TREBALL SERVEI D'OCUPACIÓ AJUNTAMENT-FOMENT DE TERRASSA

BORSA TREBALL CECOT

BORSA TREBALL CAMBRA DE COMERÇ I INDUSTRIA TERRASSA

FEINA ACTIVA - SOC

BORSA TREBALL DIBA-XALOC

XARXA d'AODL I Desenvolupament Local

DEPARTAMENT DE TREBALL GENERALITAT CATALUNYA

SERVEI D'OCUPACIÓ DE CATALUNYA - SOC

DIPUTACIÓ DE BARCELONA

CALENDARI D'ACCIONS

Notícies

MÉS NOTÍCIES

DESTACATS


10-09-2019
El món de l’FP local analitza els reptes i les oportunitats de la indústria 4.0

Més formació a les aules sobre la tecnologia 4.0 i més assessorament i suport a les empreses per la seva implantació. Aquestes van ser algunes de les conclusions de la ponència que va oferir Ricardo Álvarez, consultor d'IDOM, sobre la implantació d'aquesta tecnologia a Terrassa, en la jornada sobre Formació Professional (FP) que va tenir lloc ahir a l'Auditori Municipal de la ciutat i que va reunir a professionals i tècnics de diversos àmbits. En la seva intervenció, Álvarez es va remetre a un estudi que la seva consultora ha fet sobre la indústria 4.0 a Terrassa. Per situar-nos, quan es parla de 4.0, es refereix a la cuarta revolució industrial i a l'empresa que té tots els processos de producció interconectats tecnológicament (màquines i persones), de manera que permet una gestió més eficient i competitiva.Pel consultor, "Terrassa té una oportunitat d'or per la nova revolució industrial. Les empreses són conscients que han d'aplicar el 4.0 però la implantació és baixa. Jo crec que la formació, l'FP, té molt a dir i a fer. No solament perquè els joves es formaran per a llocs de treball que es necessiten sinó també perquè poden agafar el relleu generacional". L'expert va subratllar que "hem d'aconseguir revaloritzar les professions industrials perquè les empreses demanen tècnics capaços d'utilitzar la tecnologia més puntera i cal que les aules cobreixen aquesta demanda". La jornada sobre l'FP, que va arribar a la 17a edició, va ser inaugurada per a l'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, i va ser conduïda per la periodista i economista Rosa Talamàs, de Terrassa i que treballa a TV3. Les ponències sobre la indústria 4.0 a Terrassa i Catalunya es van completar amb un debat.

ACCEDEIX

06-09-2019
En marxa un nou curs polític a l’Ajuntament de Terrassa

La primera Junta de Govern Local celebrada aquest divendres al matí marca el final de l’estiu i el principi d’un nou curs polític a l’Ajuntament de Terrassa.

El govern municipal sorgit de les passades eleccions format per TxT i ERC-MES, preveu que en els propers 4 anys Terrassa visqui una segona gran transformació urbanística (la primera va ser abans i durant els Jocs Olímpics del 1992) i es recuperi així l’orgull de ciutat. És el gran repte, diuen.

Després de donar a conèixer el cartipàs i l’estructura tècnica abans de les vacances, el 26 de setembre s’espera es faci públic el Pla de Mandat, el full de ruta del bipartit pels propers 4 anys.

ACCEDEIX

06-09-2019
La Diputació demana als ajuntaments que no paguin res a Endesa pel deute de les famílies vulnerables

La presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín, ha demanat tranquil·litat als municipis de la demarcació perquè no es pagui absolutament res a Endesa. En una trobada amb representants de 150 governs locals, Marín ha volgut donar una resposta coordinada i conjunta a les reclamacions que els ajuntaments han rebut de la companyia elèctrica en relació al deute de les famílies en situació de pobresa energètica que no han pogut pagar les factures generades.

Marín ha deixat clar que es tracta d’un tema que han de treballar conjuntament les administracions, començant per la Generalitat, que és la competent en matèria de serveis socials a Catalunya. A més, ha remarcat que la Diputació de Barcelona ja s’ha posat en contacte amb les administracions i Endesa que ha enviat aquesta carta en un to que considera inadequat, amenaçant amb el tall del subministrament dels veïns que estan afectats per la pobresa energètica.

A la reunió, també ha assistit en representació de l’Ajuntament de Terrassa, la tinenta d’alcalde Lluïsa Melgares.

ACCEDEIX
El 42% de persones que compren un negoci en funcionament estan a l'atur
05-09-2019
El 42% de persones que compren un negoci en funcionament estan a l'atur

El 42% de les persones que compren una empresa a través de Reempresa estaven en situació d'atur. Són dades facilitades per aquest servei, una iniciativa de la patronal terrassenca Cecot i d'Autoocupació. Reempresa afirma en un comunicat que, sumant les persones inactives, aquelles que tot i tenir edat de treballar són fora del mercat laboral, el percentatge arriba fins al 46%. Amb tot, doncs, més de 1.100 persones aturades han pogut sortir de l'atur gràcies al mercat de compravenda de petites i mitjanes empreses, una iniciativa que es va posar en marxa l'any 2011. El Centre de Reempresa de Catalunya ha actualitzat la seva oferta formativa destinada al públic desocupat amb l'objectiu d'oferir de manera gratuïta les eines i el suport necessari per adquirir un negoci amb la màxima seguretat i acompanyament. Les inscripcions a aquestes formacions, que tenen lloc a Barcelona, Terrassa, Girona, Lleida i Tarragona es poden fer des de la web del servei. Entre les activitats que organitza, destaquen les càpsules per aprendre tècniques de negociació, valoració d'empreses i fiscalitat i les sessions de quatre hores de durada per ajudar a les persones reemprenedors a trobar l'empresa que més els encaixa, conèixer els passos a seguir per l'adquisició d'un negoci i també orientar-los en la recerca de finançament. Cecot i el Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) treballen plegats des del 2015 per apropar i adaptar la Reempresa a les persones desocupades.

ACCEDEIX
Els aturats locals tornen a superar els 14 mil després d'un pèssim agost
04-09-2019
Els aturats locals tornen a superar els 14 mil després d'un pèssim agost

L'atur local va créixer el mes passat en 558 persones i es va convertir en el pitjor agost dels últims vuit anys. Amb aquesta important alça, que ve motivada pel final de la campanya laboral d'estiu, especialment en el sector dels serveis, i les rebaixes, la desocupació a Terrassa puja fins a 14.208 persones, la qual cosa suposa un 4% de creixement sobre juliol. Amb la dada d'agost, Terrassa torna supera la barrera dels 14 mil aturats. De fet, el passat juliol ja va avisar d'un canvi de tendència. La desocupació va créixer en 76 persones, i d'aquesta manera, es va posar fi a quatre mesos de baixades seguides de l'atur a Terrassa.

L'any va començar amb pujades de l'atur en els primers mesos però aquesta tendència es va corregir a partir de març. Les darreres pujades registrades el juliol i l'agost fa que el balanç de l'any sigui negatiu. Els 14.208 aturats actuals són 220 més que a finals de 2018 (13.978). Estem parlant d'una pujada relativa de l'1,6%. La desocupació creix en els primers vuit mesos de l'any però encara la comparació interanual (sobre l'agost de l'any passat) és positiva. Segon les dades del departament de Treball, Terrassa tenia 233 desocupats menys el passat agost (-1,5%) que el mateix mes de 2018. Això no té altra explicació que la bona evolució de l'ocupació que es va viure en el segon tram del passat exercici.

ACCEDEIX
L’alcalde de Matadepera, Nil López, nou president del Consorci per a la Gestió de Residus
04-09-2019
L’alcalde de Matadepera, Nil López, nou president del Consorci per a la Gestió de Residus

El Ple de Constitució del Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental, celebrat dimarts, ha escollit i nomenat la presidència, que recau en mans de l’alcalde de Matadepera, Nil López, pel mandat 2019-2023, el setè mandat d’aquest ens. El plenari també ha nomenat els membres de la Comissió Executiva i la nova gerència de l’ens comarcal. Les votacions han comptat amb el vot a favor de 13 ajuntaments i el Consell Comarcal i l’abstenció dels ajuntaments de Terrassa, Ullastrell, Vacarisses, Palau-solità i Plegamans, Sant Quirze del Vallès i Sant Llorenç Savall.
La nova presidència ha remarcat en el seu discurs d’investidura que “la gestió dels residus és un tema cabdal en la lluita contra el canvi climàtic i en l’agenda del Objectius de Desenvolupament Sostenible”. Ha indicat que el principal objectiu del mandat ha de ser “revertir la situació actual del 39% de reciclatge per assolir els objectius previstos impulsant tots els canvis possibles per tal de donar un tomb definitiu a aquest estancament de la recollida selectiva, impulsant definitivament la separació de la fracció orgànica i consolidant les altres fraccions, insistint amb els beneficis ambientals i econòmics però també en el civisme als pobles i ciutats de la comarca ”. “Hem demostrat amb escreix ser una comarca capdavantera en la gestió dels residus, fruit del consens, i no ens podem permetre no assolir els objectius mediambientals”, ha assegurat.

ACCEDEIX