saddsaads
aaaaa
aaaa

EINES DEL PACTE


TreballTerrassa.cat

VIDEO PRESENTACIÓ NOU PORTAL TREBALLTERRASSA.CAT

VIDEO TERRASSA APOSTA PER L'OCUPACIÓ

FORMACIÓ GRATUITA PER A TREBALLADORS-CECOT

CURSOS Cambra de Comerç i Industria de Terrassa

OFERTA FORMATIVA UGT-IDFO

FORMACIÓ FUNDACIÓ PACO PUERTO-CCOO

OFERTA FORMATIVA CECOT

FORMACIÓ CAMBRA DE COMERÇ I INDUSTRIA DE TERRASSA

CAMPUS EMPRESARIAL VIRTUAL CAMBRA DE COMERÇ TERRASSA

NOVA CONVOCATÒRIA Si tens experiència laboral i no tens reconeixement laboral "ACREDITAT"

CERCADOR CURSOS SOC

BORSA DE TREBALL SERVEI D'OCUPACIÓ AJUNTAMENT-FOMENT DE TERRASSA

BORSA TREBALL CECOT

BORSA TREBALL CAMBRA DE COMERÇ I INDUSTRIA TERRASSA

FEINA ACTIVA - SOC

BORSA TREBALL DIBA-XALOC

FORMACIÓ CONTINUA UGT-IDFO

XARXA d'AODL I Desenvolupament Local

DEPARTAMENT DE TREBALL GENERALITAT CATALUNYA

SERVEI D'OCUPACIÓ DE CATALUNYA - SOC

DIPUTACIÓ DE BARCELONA

CALENDARI D'ACCIONS

Notícies

MÉS NOTÍCIES

DESTACATS


05-10-2018
La Cecot fa públics els guardonats de la Nit de l’Empresari 2018

A poc més de dues setmanes per la celebració de la Nit de l’Empresari la Cecot ha fet públics els guardonats d’aquesta 24a edició. Enguany es premia la trajectòria professional de l’empresari Miquel Martí, president del grup Moventia, amb una part de negoci dedicada al transport col·lectiu i l’altra a la distribució i reparació de vehicles. A banda d’aquest guardó la patronal terrassenca reconeix l’empresa d’embalatges Macsa de Sant Fruitós com la més internacional. El reconeixement a la petita i mitjana empresa responsable és per a Airos Gluten Free d’El Papiol i el premi Prevint de prevenció laboral és per la Fundació Ampans de Santpedor. L’Associació catalana de recursos assistencials serà premiada com a associació empresarial. Entre els guardonats tres empreses terrassenques, Cebiotex en la categoria de reconeixement a la innovació, Dormiti com a comerç més dinàmic i Comser com la millor iniciativa empresarial. També seran premiades dues empreses de venda de mobles per haver arribat als 100 anys de vida: Casamitjana i Mobles Lloveras. Com en les darreres edicions la Nit de l’Empresari es celebrarà a Barcelona. Serà dimarts 23 al Teatre Nacional de Catalunya i enguany amb el lema “Smart Society, Transformació digital i apoderament social”.

ACCEDEIX

03-10-2018
L’atur torna a baixar el setembre, després del repunt de l’agost

Després que pugés a l’agost, l’atur torna a baixar el setembre, tant a Terrassa com al conjunt de la comarca. El nombre de persones sense feina ha disminuït a Terrassa en 357, quedant-se en 14.074, el que significa un decrement del 2,5% i que situa la taxa d’atur a la ciutat en el 12,7%. També són positives les xifres interanuals. En un any, hi ha gairebé mil persones menys que busquen feina (914), una disminució del 6,1%. El comportament del mercat de treballa a la resta del Vallès Occidental ha estat similar. D’agost a setembre l’atur ha baixat en més de mil persones (1.179), una variació del 2,3% i que situa les xifres absolutes per sota de les 50.000 persones. La taxa és del 11,2%. En un any, al Vallès, hi ha 2.880 persones sense feina menys. Durant la crisi, al conjunt de Catalunya, el setembre sempre havia significat un augment de l’atur al acabar-se els contractes d’estiu, relacionats amb el turisme. Aquest any però, el saldo català és lleugerament positiu: el setembre s’ha tancat amb 374 persones menys sense feina. És un comportament atípic des de fa deu anys. Per explicar-ho, des del departament de Treball s’apunta a “la menor dependència de l’estacionalitat del mercat de treball i que s’està allargant la temporada turística.”

ACCEDEIX
Nova guia per a les pràctiques d'FP Dual a les empreses
28-09-2018
Nova guia per a les pràctiques d'FP Dual a les empreses

Un conjunt d'eines de suport adreçades als tutors de petites i mitjanes empreses responsables dels processos d'acollida, atenció, seguiment i avaluació d'estudiants en pràctiques en el marc de la Formació Professional Dual. Es tracta d'un innovador pla d'acció que ha desenvolupat la Cambra de Terrassa i que va presentar el passat 20 de setembre a Madrid al seminari nacional del projecte europeu Apprenticeship Coaches for SME (Ac4sme). Aquest fòrum persegueix fomentar la participació de les petites i mitjanes empreses en el pla de formació d'aprenents. A més d'oferir una guia detallada de suport a l'empresa per facilitar la seva gestió en les fases preparació, seguiment i avaluació dels aprenents durant la seva estada en pràctiques, el pla especialment definit per a les pimes inclou també informació, orientació i assessorament relacionats amb la gestió administrativa i requisits administratius, legislació i context jurídic. La nova guia ha estat valorada per cent empreses europees en el marc del projecte i està a disposició de qualsevol interessat en la pàgina web del projecte

ACCEDEIX

27-09-2018
Terrassa acull la primera edició d’unes jornades dedicades als jocs formatius, els Serious Games

Aprendre jugant. Aquesta és l’objectiu. La tecnologia: els videojocs, la realitat virtual i la augmentada ofereixen moltes possibilitats i aplicacions en els sectors de l’educació, la formació i la salut. Tots aquests vessants, més enllà de l’aspecte estrictament lúdic, són els que prop de 500 persones, repartides entre dijous i divendres, podran conèixer i experimentar en la primera edició del Serious Games Camp que acull la sala d’actes del Vapor Universitari. L’Ajuntament de Terrassa, amb la col•laboració de l’empresa especialitzada Humantiks, organitza aquestes jornades. Segons el regidor d’Innovació i Universitats, Adrián Sánchez, aquesta metodologia emprada com a recurs pedagògic desmunta la teoria que diu que la tecnologia aïlla les persones i les deshumanitza.
Segons els experts, a Catalunya existeixen 120 empreses dedicades als videojocs que donen feina a 1.700 persones. Són el 40% del total del sector espanyol i la previsió és que creixi un 30% anualment. Durant les jornades es presentaran 10 projectes d’estudiants de cicles formatius i graus universitaris de la ciutat. Un jurat n’escollirà 3, que es finançaran amb una campanya de Crowdfunding.

ACCEDEIX

24-09-2018
La Cambra veu "moderació" en el creixement empresarial

El ritme de creixement de l’activitat empresarial s’ha moderat a la demarcació de Terrassa durant el segon trimestre de l’any. Malgrat la lleugera desacceleració entre els mesos d’abril i juny, la marxa dels negocis ha mantingut un ritme superior al del tancament del 2017. Així es desprèn de l’informe de conjuntura econòmica de La Cambra. Aquesta tendència es manté en consonància amb l’evolució de l’activitat econòmica en el conjunt de Catalunya. Després d’un primer trimestre amb uns creixements superiors als enregistrats per a l’economia espanyola, es preveu que es mantingui un ritme d’estabilitat en el creixement per als propers trimestres. Així doncs, les expectatives per al tercer trimestre són positives i indicarien que el ritme d’activitat pot augmentar lleugerament. Amb tot, l’informe no descarta incidències a llarg termini com a conseqüència del context internacional. Així mateix, l’informe constata que a Catalunya la indústria es manté com el motor econòmic de l’economia, amb una previsió de taxes de creixements superiors als de la construcció i del comerç, tot i que pronostica una lleugera desacceleració en el ritme de creixement de les exportacions. Pel que fa a l’índex de confiança empresarial, durant el segon trimestre de l’any s’ha reduït en 3,5 punts fins arribar als 4,6.

ACCEDEIX

19-09-2018
Nova oficina d’inserció laboral per a persones amb trastorns de salut mental

Després d’una dècada marcada per la crisi econòmica, l’atur torna a situar-se als nivells del setembre del 2008, amb un 12,7% de desocupats en el cas de Terrassa. Tot i així, entre aquest sector de la població sempre hi ha algun col·lectiu determinat amb més dificultats per trobar feina, com és el cas de les persones afectades per algun problema de salut mental. Per pal·liar aquesta situació, el Servei d’Ocupació de l’Ajuntament ha presentant aquest dimecres una nova eina. Es tracta de l’Oficina Tècnica Laboral; un nou dispositiu adreçat a persones en edat de treballar que pateixen algun trastorn psíquic acreditat, amb l’objectiu de facilitar la seva inserció laboral o millorar la seva ocupació. La nova oficina es troba a l’edifici de Foment de Terrassa, ubicat al número 95 de la carretera de Martorell. Des d’aquest servei es fonamentarà l’empoderament de la persona usuària, l’impuls de la inserció al mercat laboral i el treball en xarxa, amb la implicació del sector empresarial. Amb la incorporació de Terrassa, la xarxa d’Oficines Tècniques Laborals cobreix el 100% de la població potencialment activa de la província de Barcelona. En aquesta demarcació, el servei va atendre durant l’any passat 1.626 usuaris amb voluntat pròpia d’integrar-se al mercat laboral, assolint una taxa d’inserció del 41,3%.

ACCEDEIX