saddsaads
aaaaa
aaaa

EINES DEL PACTE


VIDEO TERRASSA APOSTA PER L'OCUPACIÓ

93 784 76 13 SESSIÓ INFORMATIVA CURS OPERACIONS BÀSIQUES DE RESTAURANT I BAR

FORMACIÓ GRATUITA CECOT

FORMACIÓ GRATUITA PER A TREBALLADORS-CECOT

FORMACIÓ INTENSIVA JULIOL CECOT

FORMACIÓ JULIOL CECOT

BORSA DE TREBALL AJUNTAMENT-FOMENT TERRASSA / CECOT

BORSA TREBALL CECOT

BORSA TREBALL CAMBRA DE TERRASSA

FEINA ACTIVA - SOC

FORMACIÓ OCUPACIONAL AJUNTAMENT-FOMENT DE TERRASSA

FORMACIÓ OCUPACIONAL CECOT

OFERTA FORMATIVA CECOT

OFERTA FORMATIVA UGT-IDFO

FORMACIÓ FUNDACIÓ PACO PUERTO-CCOO

FORMACIÓ CONTINUA UGT-IDFO

FORMACIÓ CAMBRA DE COMERÇ I INDUSTRIA

TOTA LA FORMACIÓ DEL SOC AL MUNICIPI DE TERRASSA

CERCADOR CURSOS SOC

XARXA d'AODL I Desenvolupament Local

DIPUTACIÓ DE BARCELONA

CALENDARI D'ACCIONS

Notícies

MÉS NOTÍCIES

DESTACATS

José Luis Fernández:
26-07-2017
José Luis Fernández: "Ara toca recuperar el terreny perdut en la crisi"

La recuperació dels salaris, durament castigats al llarg de la crisi, i la creació d'ocupació de qualitat -davant la creixent precarització del mercat laboral- són els objectius que es marca el nou secretari d'UGT al Vallès Occidental, José Luis Fernández Caballero, que, fet i fet, són els mateixos que el del sindicat al qual representa. Ho va dir ahir a aquest diari Fernández després de mantenir una reunió d'una hora amb l'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart -que va estar acompanyat pel tinent d'alcalde de Serveis Generals i Govern Obert, Alfredo Vega-, en el que va ser una trobada institucional entre els dos dirigents. José Luis Fernández, que va rellevar en el càrrec de secretari comarcal d'UGT a Josep Santcristòfol el passat mes de gener, va assenyalar ahir que la reunió amb l'alcalde estava prevista des de feia mesos i que no s'havia pogut produir fins ara per problemes d'agenda. José Luis Fernández, que va assenyalar que la situació del mercat laboral a Terrassa i la comarca és "molt similar al de la resta del país", ha apuntat a tres col·lectius com els grans damnificats de la crisi i que mereixen una especial atenció per part del sindicat: els joves, els majors de 45 anys i les dones. D'aquest últim col·lectiu, ha denunciat que "concentra gran part de l'ocupació precària i mal remunerada".

ACCEDEIX
L'Ajuntament de Terrassa, premi Reina Letizia 2016 d'accessibilitat universal de municipis
26-07-2017
L'Ajuntament de Terrassa, premi Reina Letizia 2016 d'accessibilitat universal de municipis

El Real Patronato sobre Discapacidad, organisme autònom adscrit al Ministerio de Sanidad, Servicios Sociales e Igualdad, ha concedit a l'Ajuntament de Terrassa el Premi Reina Letizia 2016 d'Accesibilitat Universal de Municipis, en la categoria de ciutats de més de 100.000 habitants, per l'elaboració i desenvolupament del Pla Local d'Atenció a les Capacitats Diverses i Accessibilitat 2016-2020. Els premis, que es convoquen anualment, tenen per objectiu reconèixer la tasca continuada, portada a terme per les ciutats en un període de més de cinc anys, en el camp de l'accessibilitat universal de les persones amb discapacitat al medi físic, l'educació, l'oci, la cultura, els esports, el transport, el turisme i les noves tecnologies de la informació i la comunicació. En rebre la comunicació oficial de la concessió d'aquest reconeixement, l'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart ha manifestat que "per a la ciutat, és un orgull i un honor rebre aquest guardó Reina Letizia 2016 a l'accessibilitat universal". Ballart ha volgut destacar "l'estreta col·laboració que hi ha a la ciutat amb totes les entitats que treballen en l'àmbit de les discapacitats, i la tasca, que ja dura anys, que s'està duent a terme per eliminar barreres físiques, culturals i mentals. El nostre objectiu és seguir construint dia a dia una ciutat per a tothom, sense exclusions ni discriminacions".

ACCEDEIX
Catalunya es conjura perquè la indústria suposi el 25% del seu PIB l'any 2020
25-07-2017
Catalunya es conjura perquè la indústria suposi el 25% del seu PIB l'any 2020

El Govern i els principals sindicats i patronals catalanes van segellar ahir al matí el Pacte Nacional per a la Indústria, en el qual es conjuren perquè la indústria catalana, que actualment suposa al voltant del 20% del PIB català, generi el 25% del PIB l'any 2020. per això, el govern català destinarà un total de 1.844 milions fins a aquest any -un total de 468 milions ja en 2017- per posar en marxa un total de 116 mesures, tal com ja es va anunciar el passat dia 5 de juliol. En un acte solemne al Saló Sant Jordi del Palau de la Generalitat, el Govern i els agents socials han signat aquest acord, que busca desenvolupar la competitivitat i l'ocupació industrial; contribuir a augmentar la dimensió empresarial i el finançament; millorar la formació i les infraestructures i avançar en la indústria 4.0, entre d'altres objectius. En el seu discurs, el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va agrair la feina tant de l'anterior conseller d'Empresa, Jordi Baiget, com l'actual, Santi Vila, per fer possible aquest pacte, i ha remarcat que la indústria "ha jugat un paper fonamental en la configuració de la Catalunya moderna "i que el Govern vol que així segueixi sent en el futur.
Amb els 1.844 milions d'euros que invertirà el Govern fins al 2020, la Generalitat calcula que mobilitzarà més de 3.100 milions d'euros d'altres administracions i del sector privat.

ACCEDEIX

25-07-2017
El Consorci de Residus del Vallès Occidental ja té cedida l’antiga seu de l’OME

L’Ajuntament ja ha cedit al Consorci de Residus del Vallès Occidental el local municipal del carrer Sant Isidre 29, fins fa poc seu de l’Oficina Municipal d’Escolarització. El president del Consorci i, Ricard Torralba, i el tinent d’alcalde de Territori i Sosnibilitat, Marc Armengol, han signat aquest dimarts el conveni de cessió per un període de 25 anys. Durant aquests temps el Consorci no pagarà el lloguer del local, de més de 200 metres quadrats en una sola planta, però es farà càrrec del seu manteniment i conservació. Just després de signar han visitat l’edifici amb l’arquitecte per estudiar quines obres d’adequació s’hi han de fer i determinar la inversió que caldrà. Es preveu que el trasllat es faci efectiu ja entrat el 2018. Amb 15 treballadors el Consorci de Residus del Vallès Occidental està ara ubicat a les mateixa seu del Consell Comarcal, unes instal·lacions que han quedat petites.La futura nova seu del Consorci de Residus del Vallès Occidental és un edifici modernista de 1912 projectat com a parvulari municipal per l’arquitecte Josep Maria Coll i Bacardi. L’any 2003 la Generalitat el va protegir com a Bé Cultural d’Interès Local.

ACCEDEIX
L'atur comarcal cau en tots els grups d'edat, sobretot entre els joves
22-07-2017
L'atur comarcal cau en tots els grups d'edat, sobretot entre els joves

La taxa d'atur a la comarca al mes de juny de 2017 va caure fins al 12,08%, amb un total de 51.849 persones sense feina. Tot i que la tendència general de disminució de l'atur iniciada el 2014 continua, encara queda lluny dels valors registrats en principis de l'any 2008, abans de la crisi, quan la xifra se situava per sota de les 40.000 persones desocupades. Per grups d'edat, i respecte al mes de maig, l'atur disminueix en tots les franges, i ho fa sobretot entre el col·lectiu jove (-6,9%), segons Info Atur, l'informe periòdic que elabora l'observatori laboral de l' Consell Comarcal del Vallès Occidental. Amb aquesta última reducció, la taxa d'atur entre els joves de la comarca se situa en el 13,4% i representen el 6,7% del total d'aturats. Entre els majors de 45 anys, arriba al 16,2%. Aquest és el col·lectiu que concentra un major nombre de persones sense feina (55,5%). En el grup central edat, aquesta taxa queda en un 8,7% (amb el 38,1% del total d'aturats).Segons aquest estudi, el juny passat la taxa masculina s'ha situat al 9,8% amb un total de 21.655 desocupats, mentre que la femenina va ser del 14,5% (30.194 aturades). En un any, ha disminuït un 19,6% entre els homes i un 10,7% entre les dones. Respecte al mes anterior, baixa el nombre de desocupats en tots els sectors. Encapçalen el decrement de l'atur els serveis relacionats amb l'empresa (-710), el comerç (-332) i la indústria (-261).

ACCEDEIX
La Cecot proposarà que es deixi de pagar el 0,7% als fons de formació
21-07-2017
La Cecot proposarà que es deixi de pagar el 0,7% als fons de formació

La patronal terrassenca Cecot proposarà que empreses i treballadors deixin de pagar el 0,7% als fons de formació contínua, si el Govern no fa un gest pel "canvi de model", van dir ahir fonts d'aquesta entitat. Aquest ultimàtum arriba pels "reiterats incompliment" del Govern en aquesta matèria. Per això, Cecot suggerirà crear un organisme bilateral amb els sindicats que prioritzi els objectius de qualificació i formació per sobre de la burocratització. "No podem continuar perpetuant un sistema que no funciona, amb uns resultats que demostren que està abocat al fracàs i que ha deixat a molts sectors productius i treballadors sense formació. Per ser precisos, el 2016 treballadors de vint sectors productius no van poder aplicar el fons i actualitzar els seus coneixements "sosté Antoni Abad, president de la patronal egarense.La Cecot ha tornat a reclamar al Govern que dissenyi, juntament amb els agents socials, un model modern i eficaç de la formació professional continuada que millori la governança de manera que els agents participin plenament, amb veu i amb vot, en el disseny, planificació, control, seguiment i avaluació del sistema de formació, en la línia dels països més desenvolupats d'Europa, tal com s'explicita en el Llibre Blanc sobre la formació en el treball impulsat per la CEOE. "I tot això, respectant d'una vegada per sempre les sentències del Tribunal Constitucional i les recents recomanacions de la Defensora del Poble, dotant al sistema de finançament estable i suficient, i respectant el caràcter finalista de la quota de formació", afirma afegeix Antoni Abad, president de la Cecot.

ACCEDEIX