saddsaads
aaaaa
aaaa

EINES DEL PACTE


TreballTerrassa.cat

VIDEO PRESENTACIÓ NOU PORTAL TREBALLTERRASSA.CAT

VIDEO TERRASSA APOSTA PER L'OCUPACIÓ

FORMACIÓ SUBVENCIONADA PER A L'OCUPACIÓ AJUNTAMENT-FOMENT DE TERRASSA

FORMACIÓ GRATUITA PER A TREBALLADORS-CECOT

FORMACIÓ SUBVENCIONADA CECOT 2018

CURSOS Cambra de Comerç i Industria de Terrassa

OFERTA FORMATIVA UGT-IDFO

FORMACIÓ FUNDACIÓ PACO PUERTO-CCOO

OFERTA FORMATIVA CECOT

FORMACIÓ CAMBRA DE COMERÇ I INDUSTRIA DE TERRASSA

NOVA CONVOCATÒRIA Si tens experiència laboral i no tens reconeixement laboral "ACREDITAT"

TOTA LA FORMACIÓ DEL SOC AL MUNICIPI DE TERRASSA

CERCADOR CURSOS SOC

BORSA DE TREBALL SERVEI D'OCUPACIÓ AJUNTAMENT-FOMENT DE TERRASSA

BORSA TREBALL CECOT

BORSA TREBALL CAMBRA DE COMERÇ I INDUSTRIA TERRASSA

FEINA ACTIVA - SOC

BORSA TREBALL DIBA-XALOC

FORMACIÓ CONTINUA UGT-IDFO

XARXA d'AODL I Desenvolupament Local

DEPARTAMENT DE TREBALL GENERALITAT CATALUNYA

SERVEI D'OCUPACIÓ DE CATALUNYA - SOC

DIPUTACIÓ DE BARCELONA

CALENDARI D'ACCIONS

Notícies

MÉS NOTÍCIES

DESTACATS

La comarca recupera la 84% de l'ocupació perdut en la fase més dura de la crisi
23-06-2018
La comarca recupera la 84% de l'ocupació perdut en la fase més dura de la crisi

El Vallès Occidental ha recuperat el 84% dels llocs de treball perduts durant l'etapa 2008-2013, que coincideix amb el període més dur de la crisi, encara que amb un important pes dels contractes temporals en les noves altes. La dada sorgeix dels últims informes donats a conèixer per l'observatori laboral del Consell Comarcal del Vallès Occidental, que ha publicat el Flash socioeconòmic del primer trimestre del 2018 i el Infoatur del mes de maig de 2018. El primer informe analitza, cada trimestre, la situació i tendències recents dels principals components de l'estructura econòmica, així com els principals indicadors del mercat de treball. El segon examina mensualment les dades d'atur registrat de la comarca i els seus municipis en comparació amb altres àmbits territorials. En general, els resultats de tots dos informes posen de relleu la consolidació de la tendència positiva en l'evolució dels principals components de l'estructura econòmica i indicadors del mercat de treball a la comarca. El primer trimestre tanca amb un balanç favorable en l'evolució dels principals components del teixit productiu: 6.394 llocs de treball i 126 empreses més respecte al quart trimestre de 2017, situant-se així en un total de 379.961 i 27.058, respectivament.Per tant, es consolida la tendència de recuperació dels principals indicadors del mercat de treball iniciada el 2014. Des de llavors, s'han recuperat ja el 84% dels llocs de treball perduts durant l'etapa 2008-2013.

ACCEDEIX

21-06-2018
El Consell Comarcal del Vallès Occidental posa a debat el Salari Mínim de 1.071 euros mensuals

Posar a l'agenda de les Administracions Públiques 1 situaciò preocupant: l'Aparició d'1 nova classe social, a els Treballadors pobres, también coneguts com a "precariat". AQUEST és l'Objectiu del Consell Comarcal del Vallès Occidental que des de fa temps Treballa per establir 1 Salari Mínim de 15.000 euros bruts anuals (1.071 euros mensuals i 14 pagues) per a Tots els Treballadors Públics i también para los de les empreses que contractin com a proveïdors de serveis. El Consell Comarcal predica amb l'Exemple i a els primers Treballadors que S'HAN beneficiat de este llindar han Estat a els de Servei d'Atenció Domiciliària, a els del Servei de Transport Escolar i a els de Control d'Accessos. Ara pretenen que Tots els Ajuntaments de la comarca incorporin AQUESTA clàusula a la Seves licitacions i concursos Públics. El consell d'alcaldes i alcaldesses va aprovar establir AQUEST Salari Mínim fa 1 any i AQUEST dijous ha celebrat una jornada ( "Salaris de ciutat: impacte i aplicación") per Fer visible el problema i aportar-hi solucions. Giménez explica también que els tats macroeconòmiques indiquin que Hem sortit de la crisi però els condiciones dels Treballadors són més precàries. L'Observatori Comarcal AIXÍ ho indica: el 22% de la població de la comarca viu en situació de pobresa i el 27% dels Treballadors tinença uns Ingressos inferiors ALS 12.000 euros anuals. A més, el 87% dels Contractes signats durante el 2017 eren temporals. La meitat d'ELLS, inferiors a un mes. Per Sortir de este model d'ocupació precària que ENS ha deixat la crisi, Diuen, calç que AQUEST Salari Mínim comarcal s'inclogui también en els negociacions dels Convenis col • lectius i en el pacte per la Segona reindustrialització de la comarca.

ACCEDEIX

21-06-2018
La reducció de l’atur es consolida a Terrassa i fa reflexionar el Servei d’Ocupació

El 2017 a Terrassa hi hagut un increment del 2,21 per cent de la població activa, el què representa que 2.363 persones s’han incorporat al mercat laboral respecte de l’any anterior. A Terrassa el nombre de persones demandants d’ocupació el 2017 van ser de més de 15.000 persones, unes 1.500 menys que l’any anterior. Per sectors la majoria presenten un atur a la baixa, com la indústria que té una variació interanual de gairebé un 16 per cent, La construcció es redueix en més d’un 12 per cent i continua recuperant-se de la crisi, i d’un 9 per cent es calcula en el sector serveis. Per col•lectius també baixa l’atur entre les dones en gairebé un 6 per cent, tot i que encara estan per damunt dels homes, i entre els majors de 45 anys amb una reducció de poc més del 9 per cent. També continua augmentant el nombre de contractes que passen a ser de 55.700, un augment de gairebé 4.000, el què representa més del 7 per cent respecte del 2016. Amb tot hi ha una disminució dels contractes indefinits, en 232, que es compensen amb un augment de 4.129 contractes temporals. La comissió de Desenvolupament Econòmic, Indústria i Ocupació ha fet aquest dimecres un balanç de la situació ocupacional a la ciutat, en resposta a una petició del Partit Popular que va demanar informació de forma periòdica. Responsables del Servei Municipal d’Ocupació han apuntat que davant la consolidació de la baixada de l’atur i d’un mercat que canvia molt ràpidament, cal una reflexió global sobre la formació i la inserció laboral. A més d’una constant revisió del servei per satisfer les demandes canviants de la població.

ACCEDEIX

21-06-2018
Quatre centres terrassencs s’emporten el reconeixement dels Premis Nous Professionals

La CECOT acull l’entrega de la 13a edició dels Premis Nous Professionals que busquen promoure l’esperit emprenedor, innovador i creatiu dels alumnes de Cicles Formatius i de Programes de Formació i Inserció. En total s’han presentat 91 proejctes de 14 municipis de la demarcació de Barcelona i de 26 centres educatius. Terrassa s’ha emportat quatre reconeixements. En els parlaments s’ha destacat la necessària col•laboració entre la formació i l’empresa per un teixit empresarial sostenible. En la categoria de Projecte d’empresa de Cicle Formatiu de Grau Superior, el premi ha estat pel projecte 3 pams, una cooperativa de treball d’integaració social sorgida de l’Institut Cavall Bernat de Terrassa.El segon premi ha estat per Escape Room, una experiència innovadora de Granollers i el tercer lloc per a Gymkama Travel, un viatge amb intriga i diversió familar, també de l’Institut Cavall Bernat de Terrassa. Pel què fa al Projecte d’empresa de Cicle Formatiu de Grau Mitjà, el guardó ha estat Innova Lignum de Manresa, la construcció d’una aula de fusta autosostenible de 52 metres quadrats i un sol pis, adaptada a l’entorn i amb un impacte ambiental i consum energètic mínim. El segon premi ha estat per Centre de Dia Bon Viure adaptat per a persones sordes, de l’Institut Montserrat Roig de Terrassa.
Pel què fa al Projecte de Creativitat Artística el guanyador ha estat Dystopia de Sabadell, una col•lecció de moda que agafa com a referent la cultura de la ciència-ficció. La menció en aquesta categoria ha estat per Cuina Pompidor de l’Escola d’Art i Disseny de Terrassa, aprofitant la Fira Modernista d’aquest any els alumnes de Disseny d’elements d’espectacles han fet una versió mecànica per a teatre de les conegudes cuines econòmiques.Els Premis Nous Professionals compten amb el suport de totes les administracions, el Consell de la Formació Professional, dels sindicats, la Cambra i la mateixa CECOT.

ACCEDEIX
Cecot i Atlètic Terrassa s'alien per a la formació empresarial
12-06-2018
Cecot i Atlètic Terrassa s'alien per a la formació empresarial

Cecot Formació i l'Atlètic Terrassa Hockey Club utilitzaran l'esport com a eina de valor en la formació empresarial. Pep Marí, expert en psicologia de l'esport, i Marc Sallès, jugador d'hoquei herba, s'encarregaran d'ajudar a persones de l'entorn empresarial i professional aplicant els principis psicològics que permeten als esportistes rendir al màxim de les seves possibilitats. El secretari general de la Cecot, David Garrofé, i el director general de l'Atlètic Terrassa Hockey Club, Oriol Cortada, van signar un acord de col·laboració amb l'objectiu de fer arribar la formació al món empresarial d'una manera vivencial i utilitzant l'esport com a eina de valor. Fruit d'aquest acord s'ha dissenyat un programa formatiu que es durà a terme íntegrament a les instal·lacions de l'Atlètic Hockey Club i en què participaran com a docents l'expert en psicologia de l'esport, Pep Marí, i el jugador d'hoquei herba, Marc Sallès, i cofundador de l'empresa Igotoo, SL. Segons Eulàlia Martínez, directora de Cecot Formació & Desenvolupament, "està demostrat que els equips de professionals poden fer molt bé les seves tasques, que poden competir, donar al màxim de les seves possibilitats, però si no hi ha cohesió dins el grup, una bona comunicació, un bon ambient, en definitiva, si l'equip no està unit no es pot rendir, i molt menys al màxim nivell ", comenta Martínez. "Esport i empresa conviden a aprendre l'un de l'altre, els dos basats en els mateixos principis competitius per construir estratègies guanyadores i veritables equips capaços de generar sinergies entre ells", afegeix. El programa està centrat bàsicament en treballar els valors com el treball en equip, el sacrifici, i la confiança des d'un vessant dinàmica i pràctica.

ACCEDEIX
El jurat tria guanyadors de la 13a edició dels Premis Nous Professionals
12-06-2018
El jurat tria guanyadors de la 13a edició dels Premis Nous Professionals

El tinent d’alcalde de Desenvolupament Econòmic, Indústria i Ocupació, Manuel Giménez, ha participat aquest dimarts a la reunió del jurat de la 13a edició dels Premis Nous Professionals, organitzats per l'Ajuntament de Terrassa i el Consell de la Formació Professional de Terrassa amb el suport de la Diputació de Barcelona, la Cambra de Comerç de Terrassa, el Consell Comarcal del Vallès Occidental, la Cecot, la Generalitat de Catalunya i els sindicats CCOO i UGT. El president de la Cecot, Antoni Abad, ha donat la benvinguda als assistens a la sessió, que ha tingut lloc a la seu de la Cecot. Aquests premis volen motivar i promoure l'esperit emprenedor, innovador i creatiu de l'alumnat de Cicles Formatius de qualsevol família professional, així com els Programes de Formació i Inserció (PFI) mitjançant el reconeixement públic de projectes individuals o col·lectius. El jurat ha de decidir quins projectes reben el primer, segon i tercer premi de grau superior, primer i segon premi de grau mitjà, un premi a la creativitat artística i un premi al programa de formació i inserció o FP bàsica. Els premis inclouen també quatre mencions al Pla d’empresa de Cicles Formatius de Grau Superior, al Pla d’empresa de Cicles Formatius de Grau Mitjà, al Projecte de Creativitat Artística i al Projecte de Programa de Formació i Inserció (PFI) o FP Bàsica. La cerimònia de lliurament dels premis tindrà lloc el proper 20 de juny a la seu de la Cecot.

ACCEDEIX