saddsaads
aaaaa
aaaa

EINES DEL PACTE


VIDEO TERRASSA APOSTA PER L'OCUPACIÓ

JORNADA Experiències innovadores i tendències de l'ocupació industrial: estem preparats? Dijous 23 de març a Terrassa

KAUTIC.40 2017 programa incubació TIC

ULTIMES PLACES LLIURES PEL CURS DE GESTIÓ DE LES OPERACIONS D'EMMAGATZEMATGE

BORSA DE TREBALL AJUNTAMENT-FOMENT TERRASSA / CECOT

BORSA TREBALL CECOT

FEINA ACTIVA - SOC

ULTIMES PLACES LLIURES PEL CURS DE GESTIÓ DE CONFLICTES I PROCÉS DE MEDIACIÓ

FORMACIÓ OCUPACIONAL AJUNTAMENT-FOMENT DE TERRASSA

FORMACIÓ GRATUITA CECOT

FORMACIÓ OCUPACIONAL CECOT

OFERTA FORMATIVA CECOT

OFERTA FORMATIVA UGT-IDFO

FORMACIÓ FUNDACIÓ PACO PUERTO-CCOO

FORMACIÓ CONTINUA UGT-IDFO

FORMACIÓ CAMBRA DE COMERÇ I INDUSTRIA

TOTA LA FORMACIÓ DEL SOC AL MUNICIPI DE TERRASSA

CERCADOR CURSOS SOC

XARXA d'AODL I Desenvolupament Local

DIPUTACIÓ DE BARCELONA

CALENDARI D'ACCIONS

Notícies

MÉS NOTÍCIES

DESTACATS

Orbital 40 seleccionarà sis candidatures per prendre part en la quarta edició d'
13-03-2017
Orbital 40 seleccionarà sis candidatures per prendre part en la quarta edició d'"Acceleració en Òrbita"

Avui, 13 de març, s'obre el termini per a la presentació de candidatures a la quarta edició del programa "Acceleració en Òrbita", un projecte impulsat per l'Ajuntament de Terrassa, la Cambra de Comerç de Terrassa i la Cecot, en el marc del Parc Científic i Tecnològic Orbital 40. L'objectiu del programa és donar suport, eines i acompanyament a les persones físiques i jurídiques amb major potencial per tal d'accelerar el seu procés de creixement. Se seleccionaran sis de les candidatures presentades, d'acord amb els requisits de participació.
Les sis empreses seleccionades començaran realitzant dos tallers en grup per treballar el seu model de negoci des d'una visió teòrica i pràctica. Serà el punt de partida per a definir un pla d'acció per a cada empresa, que s'executarà a través d'accions individuals de la mà de tutors i tutores especialitzats. El programa es durà a terme al llarg d'aquest any i no suposarà cap cost per a les empreses seleccionades, ja que està totalment subvencionat. Per formalitzar la candidatura cal omplir la sol·licitud a través del formulari que trobareu al web www.terrassa.cat/acceleracio-en-orbita. El termini finalitza el 24 de març, i el 29 del mateix mes és la data per comunicar les candidatures seleccionades. El 6 d'abril es farà l'acte de benvinguda del programa i començarà el primer taller en grup.

ACCEDEIX
Terrassa comença a definir el Pla Estratègic de l'Economia Social i Solidària
08-03-2017
Terrassa comença a definir el Pla Estratègic de l'Economia Social i Solidària

El tinent d’alcalde de l’Àrea de Desenvolupament, Econòmic, Indústria i Ocupació, Miquel Sàmper, s’ha reunit aquest dimarts a la tarda amb la Comissió Transversal del Pacte per a l’Ocupació de Terrassa per presentar el resultat de la diagnosi que s’ha realitzat sobre la situació actual i les perspectives de futur de l’economia social que hi ha al nostre municipi. Aquest és el punt de partida per definir el Pla Estratègic de l’Economia Social i Solidària de Terrassa. Els resultats de la diagnosi s’han presentat aquesta tarda davant la Comissió Transversal del Pacte per a l’Ocupació amb l’objectiu d’endegar un procés participatiu que finalitzarà amb el Pla estratègic que es presentarà al Ple Municipal per a la seva aprovació quan arribi el moment. La voluntat de l'Ajuntament és que totes les accions previstes en l'Àrea de Desenvolupament Econòmic, Indústria i Ocupació, especialment en economia social, es puguin fer amb el major consens polític i social. El Consell d’Economia Social i Solidària de Terrassa actualment està immers en un procés obert de participació dels agents socioeconòmics de la ciutat i, un cop constituït, serà el primer òrgan encarregat de revisar la versió definitiva del Pla estratègic d'Economia Social i Solidària de Terrassa i, posteriorment, vetllar per la seva execució i seguiment.

ACCEDEIX
Rodríguez repeteix com a responsable de CCOO al Vallès i la Catalunya Central
08-03-2017
Rodríguez repeteix com a responsable de CCOO al Vallès i la Catalunya Central

El terrassenc Enrique Rodríguez Ruiz va ser reelegit ahir com a secretari general de CCOO del Vallès Occidental i la Catalunya Central per als propers quatre anys, en el marc del segon congrés d'aquesta unió intercomarcal que es va celebrar durant la jornada d'ahir a Rubí. Aquest congrés forma part del procés assembleari final de les federacions i unions territorials de CCOO de Catalunya previ a la celebració del 11è Congrés de CCOO de Catalunya. Aquest suport, gairebé unànime, és l'expressió, segons el mateix Rodríguez, del "consens que tenim en l'organització i ens fa sortir reforçats per als reptes de futur que no són altres que reconquerir els drets que s'han perdut en els últims anys" . La intervenció de Joan Carles Gallego va ser prèvia a la de Rodríguez, que va tancar el congrés. El líder de CCOO a Catalunya ha assegurat que un dels objectius prioritaris és que l'actual recuperació econòmica, que "sabem que n'hi ha", també generi "riquesa" que reverteixi en la millora dels "drets laborals i socials dels treballadors", dels que va reivindicar la seva consciència de classe. "La classe treballadora existeix, encara que dins d'ella no hi hagi una uniforme manera de pensar, però ha entre aquells que tenen la feina com a eix central de les seves vides", va dir Gallego. Aquest sindicalista va valorar la reorganització que ha experimentat el sindicat en els últims quatre anys dotant-se d'una "estructura més propera i àgil" i va exhortar els presents, ia la pròpia executiva intercomarcal, a convertir el nou pla de mandat en una "veritable eina que arrencada als poderosos ia les empreses millors condicions per treballar i viure ".

ACCEDEIX
La comarca recupera la meitat dels llocs de treball perduts durant la crisi
07-03-2017
La comarca recupera la meitat dels llocs de treball perduts durant la crisi

En els darrers tres anys la comarca ja ha recuperat la meitat dels llocs de treball perduts durant la crisi i un terç de les empreses desaparegudes des del 2008. És una de les conclusions del Flaix Socioeconòmic del 4t trimestre del 2016 que elabora el Consell Comarcal. Segons aquest informe l’any es podria acabar amb una situació similar a la del 2008 si es mante la tendència dels últims mesos. En l’últim any s’han creat a la comarca gairebé 16.000 llocs de treball i 344 noves empreses. Ara bé, aquesta ocupació ha perdut en qualitat. La contractació indefinida representa ara el 14% dels contractes quan al 2009 era del 20%. El 86% de contractes temporals es concentra sobretot en contractes de menys d’un mes de durada i d’ocupacions de nivell formatiu baix.Tot i les bones notícies, el president del consell comarcal adverteix que la sortida de la crisi econòmica porta associada un creixement del sector de la construcció i alerta del risc d’una segona bombolla immobiliària. Ignasi Giménez, president del Consell Comarcal: "Tenim un sistema de finançament dels ajuntaments que malauradament depèn en excés de la construcció. Una part important dels postres ingressos es generen a partir dels impostos de construccions, plusvàlues i són ingressos amb que l’ajuntament ha comptat. En els últims anys han baixat s’han hagut de reajustar pressupostos".

ACCEDEIX
Terrassa lidera el descens de l'atur al Vallès Occidental en el mes de febrer
02-03-2017
Terrassa lidera el descens de l'atur al Vallès Occidental en el mes de febrer

L'atur torna a baixar a Terrassa. En el mes de febrer, un total de 110 persones han sortit de les llistes de desocupats a la ciutat egarenca, el que suposa un descens del 0,7% de l'atur local pel que fa al mes anterior. La taxa d'atur a Terrassa, no osbtant, continua sent de les més altes de la comarca, amb un 15,30%, superior a la mitjana catalana (12,96%) i comarcal (13,36%).A Terrassa es registren ara 16.263 persones en situació de desocupació, un 13,9% menys que fa un any. Això vol dir que en els darrers dotze mesos un total de 2.621 persones han sortit de l'atur, una variació interanual millor que la mitjana de Catalunya i de la comarca.
La comarca del Vallès Occidental registra 57.429 persones aturades el mes de febrer, 263 menys que el mes de gener, i situant la taxa d'atur en un 13,36%. Interanualment, l'atur cau un 13,1%. A més de caure a Terrassa, que lidera el descens de l'atur comarcal, l'atur cau en un total d'onze municipis dels 23 que integren el Vallès Occidental, respecte el mes de gener. En canvi, a municipis com Sabadell, Santa Perpètua de Mogoda, Castellar del Vallès, Sant Quirze o Vacarisses, l'atur augmenta. Interanualment, la xifra de desocupats cau en vint-i-dos municipis. Només a Gallifa l'autor augmenta l'atur interanual, tot i que de manera simbòlica: una única persona més a l'atur suposa un increment interanual del 12,5% de la taxa d'atur.
Catalunya registra 452.342 aturats i una taxa d'atur 12,96%, amb 1.581 aturats menys respecte el mes de gener.

ACCEDEIX
Terrassa present a la segona jornada de la Xarxa Innpulso
02-03-2017
Terrassa present a la segona jornada de la Xarxa Innpulso

L’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, ha participat aquest dimecres a la II Trobada d’Alcaldes + Innovadors de la Xarxa Innpulso, que se celebra a la Nave Boetticher de Madrid. En aquesta trobada, l’alcalde ha fet una intervenció per a presentar la ciutat i ha introduit a l’empresa innovadora Davalor Salud. A la Trobada també ha assistit el tinent d’alcalde de Cultura, Innovació i Projecció de la Ciutat, Amadeu Aguado.

La Xarxa Innpulso és un organisme format per tots els municipis que el govern de l’Estat ha distingit com a “Ciutat de Ciència i Innovació”. Terrassa, que és membre de l’entitat des de la seva creació, va entrar a formar part del seu Consell Rector el passat gener. Davalor Salud, empresa especialitzada en el sector de la salut visual, compta amb un centre a Terrassa, a l’edifici Gaia de la UPC, que diagnostica la salut visual a través d’un videojoc 3D.

ACCEDEIX