saddsaads
aaaaa
aaaa

EINES DEL PACTE


TreballTerrassa.cat

VIDEO PRESENTACIÓ NOU PORTAL TREBALLTERRASSA.CAT

VIDEO TERRASSA APOSTA PER L'OCUPACIÓ

OFERTA FORMATIVA CECOT

OFERTA FORMATIVA UGT-IDFO

FORMACIÓ FUNDACIÓ PACO PUERTO-CCOO

FORMACIÓ CAMBRA DE COMERÇ I INDUSTRIA DE TERRASSA

FORMACIÓ GRATUITA PER A TREBALLADORS-CECOT

CAMPUS EMPRESARIAL VIRTUAL CAMBRA DE COMERÇ TERRASSA

NOVA CONVOCATÒRIA Si tens experiència laboral i no tens reconeixement laboral "ACREDITAT"

CERCADOR CURSOS SOC

BORSA DE TREBALL SERVEI D'OCUPACIÓ AJUNTAMENT-FOMENT DE TERRASSA

BORSA TREBALL CECOT

BORSA TREBALL CAMBRA DE COMERÇ I INDUSTRIA TERRASSA

FEINA ACTIVA - SOC

BORSA TREBALL DIBA-XALOC

XARXA d'AODL I Desenvolupament Local

DEPARTAMENT DE TREBALL GENERALITAT CATALUNYA

SERVEI D'OCUPACIÓ DE CATALUNYA - SOC

DIPUTACIÓ DE BARCELONA

CALENDARI D'ACCIONS

Notícies

MÉS NOTÍCIES

DESTACATS


04-06-2019
L’atur baixa en 193 persones a Terrassa i en 810 al Vallès Occidental

El maig es tanca amb una baixada de l’atur tant a Terrassa com al Vallès Occidental. A 31 de maig la ciutat tenia 14.012 persones sense feina, 193 menys que a l’abril, que suposen una disminució de l’1,4 per cent. L’atur local a finals de mes era del 12,37 per cent. En els darrers dotze mesos la desocupació a Terrassa ha baixat en 251 personers, un 2,7 per cent. Al conjunt del Vallès Occidental, l’atur baixa un 1,6 per cent, 810 persones en termes absoluts. El maig es tanca amb 48.836 aturats. La taxa de desocupació comarcal és del 10,81 per cent. En el darrer any, el col·lectiu de persones sense feina ha baixat en 1.151, un 3,3 per cent. L’atur baixa en 16 dels 23 municipis i on més ho fa és a Sabadell, amb 268 aturats menys. També destaquen els 92 aturats menys de Rubí, els 81 de Santa Perpetua i els 39 de Sant Cugat. En canvi pugen especialment a Castellbisbal i Sant Llorenç Savall, amb 11 persones cadascun i Sant Quirze amb 9. A Catalunya la xifra d’aturats supera les 371.000 persones. Són 10.500 menys que a l’abril, un descens del 2,75 per cent.La Cecot valora positivament aquestes dades i demana, un cop més, generar consensos per definir un nou marc laboral.

ACCEDEIX

20-05-2019
Més de 200 persones han participat en la Primera Fira d’Ocupació impulsada per la Cambra

Més de 200 persones han participat aquest dilluns en la Primera Fira d’Ocupació impulsada per la Cambra de Comerç a les instal·lacions del Museu de la Ciència. La iniciativa s’adreça a joves d’entre 16 i 19 anys que no estiguin treballant ni estudiant actualment i pretén ser un pont de trobada amb les empreses.

En aquest certamen hi han participat 25. Totes han comptat amb un estand des d’on atès els visitants, han recollit els seus currículums i els han exposat el perfil laboral que necessiten per a les seves plantilles, així com els seus processos de selecció de personal i de captació de talent.

Durant el matí, a més, s’han fet sessions de desenvolupament de competències per als joves, conferències i tallers pràctics. La fira també ha comptat amb la participació d’agents locals i comarcals especialitzats en l’àmbit de l’ocupació i la inserció laboral.

La Primera Fira d’Ocupació impulsada per la Cambra s’emmarca dins el Programa Integral de Qualificació i Ocupació, cofinançat pel Fons Social Europeu i la mateixa Cambra.

ACCEDEIX

14-05-2019
El Vallès Occidental torna a ser la segona comarca més competitiva, segons la FEGP

El Vallès Occidental torna a ocupar la segona posició del rànquing de comarques més competitives. El lidera, un cop més, el Barcelonès. Ho diu l’informe que elabora cada any la Federació Empresarial del Gran Penedès a partir de diversos factors econòmics. Segons aquest rànquing, les comarques que més creixen són el Garraf i el Baix Llobregat seguides dels dos vallesos i el Barcelonès. El factor en el que més destaca el Vallès Occidental és el de la disponibilitat del sòl i espai per a l’activitat econòmica. En aquest apartat ocupa la primera posició. També excel•leix en disponibilitat de pols de desenvolupament; innovació i desenvolupament tecnològic; volum de mercat i activitat; i infraestructures de transport i comunicacions. En canvi, suspèn en sostenibilitat mediambiental, apartat en el que ocupa la 35a posició. Per tot plegat l’informe diu que “el Vallès Occidental té en la disponibilitat de sòl un del seus principals atractius, que combina amb el fet de ser el segon mercat comarcal més important de Catalunya, una economia molt diversificada i un teixit productiu intensiu en coneixement i tecnologia que confereixen una demanda sofisticada de serveis i productes. Durant el 2018 el fet més notable és el menor dinamisme registrat en la creació d’empresa.” La part alta d’aquest rànquing de competitivitat comarcal la completen el Gironès, el Baix Llobregat, el Tarragonès, el Segrià, el Vallès Oriental i el Maresme.

ACCEDEIX

06-05-2019
L’atur baixa a Terrassa i al Vallès Occidental per tercer mes consecutiu

Tercer mes consecutiu amb baixada de l’atur. El més d’abril acaba amb 14.205 persones sense feina a Terrassa, 102 menys que al març, una disminució del 0,7 per cent. La taxa d’atur és ara del 12,7 per cent. En el darrer any la desocupació local ha baixat en 398 persones, un 2,7 per cent. A la comarca l’atur torna a baixar de la barrera de les 50.000 persones. Al Vallès Occidental hi ha 49.646 persones sense feina, 726 menys que al mes anterior, un 1,4 per cent. La taxa comarcal és de l’11,1 per cent. En els darrers dotze mesos el col·lectiu de desocupats ha baixat en 1.688 persones, un 3,3 per cent. L’atur disminueix en tots els municipis de la comarca excepte en quatre on l’increment no supera la mitja dotzena de persones: Matadepera, Barberà, Ullastrell i Rellinars. A Sabadell és on més baixa l’atur, en 178 persones. També destaquen els 91 de Ripollet, 77 de Rubí, 46 de Palau-Solità, 50 de Sant Cugat i 43 de Montcada. A Catalunya l’atur ha baixat en 14.142 persones a l’abril i queda registrat en 382.000 persones, unes xifres que la Cecot valora positivament. La patronal demana que les associacions empresarials, sindicals i les administracions busquin un consens per definir un nou marc laboral que creï ocupació i afronti la reducció de la població activa en els propers anys.

ACCEDEIX
El programa
05-04-2019
El programa "Jove, Informa't i Ocupa't" inserirà 60 joves en el treball

Cecot Formació ha posat en marxa el programa "Jove, Informa't i Ocupa't", del qual es beneficiaran fins a seixanta joves d'entre 16 i 29 anys. L'entitat orientarà i formarà els participants en tres especialitats: manteniment industrial, serveis bàsics d'hostaleria i dependent / a de comerç. El programa afavoreix l'entrada o reincorporació de les persones joves desocupades en el món laboral i també pretén cobrir la necessitat de personal qualificat que tenen les empreses d'aquests sectors Aquest pla és una iniciativa del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC), de la Generalitat en el marc de la iniciativa d'ocupació juvenil i que compta amb el finançament del Fons Social Europeu.

La directora de Cecot Formació & Desenvolupament, Eulàlia Martínez, ha explicat que "s'anirà treballant el full de ruta pactat amb la persona participant de manera transversal i en paral·lel a la prospecció d'empreses", i conclou que "la metodologia que seguirem serà d'intervenció directa amb itineraris individualitzats, treball en equip i formació teòric pràctica per garantir el procés ". Fins a la data, més de vuitanta joves s'han interessat a participar en el programa Singulars, que Cecot Formació ha posat en marxa sota el lema "Jove, Informa't i Ocupa't" que té com a objectiu promoure la millora de l'ocupabilitat de les persones participants i que incentivi la contractació laboral.

ACCEDEIX
El Consell Comarcal estudia l'impacte que olla tenyir el Salari Mínim Comarcal en els contractacions municipals
04-04-2019
El Consell Comarcal estudia l'impacte que olla tenyir el Salari Mínim Comarcal en els contractacions municipals

El Consell Comarcal del Vallès Occidental ha començat 1 estudi per investigar quines Conseqüències te l'aplicación del Salari Mínim Comarcal (SMC) en els contractacions municipals.
La Proposta de salaris va sorgir de l'acord "Per un cambio de model en la lluita contra la pobresa i la desigualtat", que consisteix en establir 1 Salari Mínim Comarcal com a Mínim 15.000 euros bruts a l'any. Els Àmbits en Què és te en compte Quant AQUEST Salari són el Servei d'Atenció Domiciliària i la Neteja d'Equipaments Públics, entre d'Conselleria.
L'Objectiu és aconseguir dignificar a els Salaris de les persones que treballen per l'administració pública i demostrar que els Administracions Públiques podin actuar a la lluita contra la situaciò de pobresa dels Treballadors.
Des del 2017, el Consell Comarcal ha APLICAT el Salari Mínim Comarcal en els contractacions internes i externes. Amb ambdues contractacions S'HAN beneficiat uns 500 Treballadors.

ACCEDEIX