saddsaads
aaaaa
aaaa

EINES DEL PACTE


VIDEO TERRASSA APOSTA PER L'OCUPACIÓ

Últimes Places Vacants!! pel curs de Gestió administrativa Truca al Campus Vallparadís 93 784 76 13

BORSA DE TREBALL AJUNTAMENT-FOMENT TERRASSA / CECOT

BORSA TREBALL CECOT

BORSA TREBALL CAMBRA DE TERRASSA

FEINA ACTIVA - SOC

FORMACIÓ GRATUITA CECOT

FORMACIÓ OCUPACIONAL AJUNTAMENT-FOMENT DE TERRASSA

FORMACIÓ OCUPACIONAL CECOT

OFERTA FORMATIVA CECOT

OFERTA FORMATIVA UGT-IDFO

FORMACIÓ FUNDACIÓ PACO PUERTO-CCOO

FORMACIÓ CONTINUA UGT-IDFO

FORMACIÓ CAMBRA DE COMERÇ I INDUSTRIA

TOTA LA FORMACIÓ DEL SOC AL MUNICIPI DE TERRASSA

CERCADOR CURSOS SOC

XARXA d'AODL I Desenvolupament Local

DIPUTACIÓ DE BARCELONA

CALENDARI D'ACCIONS

Notícies

MÉS NOTÍCIES

DESTACATS

La Cambra tria aquest any Matadepera per al lliurament dels seus premis anuals
23-05-2017
La Cambra tria aquest any Matadepera per al lliurament dels seus premis anuals

El conseller d'Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, presidirà l'acte de lliurament dels Premis Cambra 2017 que, organitzats per la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis de Terrassa, se celebrarà el dijous 15 de juny a la Masia La Tartana de Matadepera, en el marc d'una cerimònia de caràcter marcadament institucional i empresarial. Al voltant de cinc-cents representants del món empresarial de la demarcació de Terrassa i del món polític, econòmic i institucional català retran homenatge a les empreses de la demarcació que aquest any seran guardonades amb aquests premis. Les companyies que seran distingides han destacat per la seva iniciativa emprenedora, singularitat empresarial i capacitat competitiva en algun dels àmbits estratègics de l'activitat empresarial i han contribuït al desenvolupament econòmic i social del territori. Les empreses premiades aquest any són les següents: Batec Mobility, Serafí Indústria Gràfica Publicitària, Deltalab, LOREFAR, Amate Audio, HP, Bidons Egara, Mútua de Terrassa, Catlab, Nifco Products Espanya, Invinet Sistemes i Lúcid Product Design Agency. Aquestes empreses han estat seleccionades per un jurat multidisciplinari copresidit pel president de la Cambra, Marià Galí, i el secretari general d'Empresa i Coneixement de la Generalitat, Xavier Gibert, i format per persones de prestigi vinculades al món institucional, polític, empresarial i periodístic que va fer públic el seu veredicte l'11 de maig de 2017.

ACCEDEIX
Els Centres Locals de Serveis a les Empreses generen més de 5.000 llocs de treballs en un any
23-05-2017
Els Centres Locals de Serveis a les Empreses generen més de 5.000 llocs de treballs en un any

La microempresa i la petita i mitjana empresa són claus per desenvolupar el teixit empresarial dels territoris i generar llocs de treball. Per això, l'Àrea de Desenvolupament Econòmic Local de la Diputació de Barcelona apropa recursos tècnics i econòmics als Centres Locals de Serveis a les Empreses (CLSE), uns departaments dels ajuntaments que acompanyen les persones emprenedores i empresàries en la gestació, creació, posada en marxa i consolidació d'activitats econòmiques, amb l'objectiu de desenvolupar el teixit empresarial del seu territori. Els CLSE han contribuït a crear més de 3.400 empreses al llarg de l'any passat que, en termes d'ocupació, s'han concretat en 5.046 llocs de treball nous. Pel que fa als usuaris, els CLSE han atès prop de 64.200 persones emprenedores i més de 34.000 empreses de la demarcació al llarg de 2016. A més, s’han realitzat 1.549 accions de foment de la cultura emprenedora, prestat 81.979 serveis d’informació a persones emprenedores i atès 33.224 consultes a persones emprenedores.La Diputació de Barcelona estarà present el 31 de maig i l'1 de juny, al recinte de Montjuïc de Fira de Barcelona, al saló BizBarcelona amb l'objectiu d'ampliar l'abast territorial de la iniciativa i difondre l'activitat que realitzen els CLSE de tota la demarcació.

ACCEDEIX
L'empresa petita realitza el 69% de contractes indefinits
20-05-2017
L'empresa petita realitza el 69% de contractes indefinits

Les petites empreses van liderar la contractació indefinida en l'any 2016 a Catalunya, en realitzar el 69,2% del total d'aquest tipus de contractes signats a la comunitat, segons un informe de la situació económica i laboral de la pime catalana elaborat per la patronal Fepime. Del total de contractació indefinida signada a Catalunya l'any passat, el 40,47% va ser formalitzada per empreses d'entre 1 i 10 treballadors i el 28,75% per empreses d'11 a 50 treballadors. La presidenta de Fepime, Maria Helena de Felipe, va manifestar que són les pimes les que lideren l'ocupació de qualitat i, per tant, el "autèntic motor econòmic de Catalunya", en realitzar el 69% de la contractació indefinida, en part perquè no tenen molt de temps per estar en un procés de selecció contínua. Durant la presentació de l'informe es van posar en relleu alguns dels problemes de les pimes catalanes, com que els costos laborals són un 7,52% més alts que a la resta d'Espanya, bàsicament perquè els salaris són més alts a Catalunya, el que "resta competitivitat", segons De Felipe. A més, les petites empreses es queixen que, tot i que no existeix la bretxa digital perquè totes les empreses de més de deu treballadors tenen connexió a Internet, la diferència més important és la qualitat de la connexió, especialment en alguns polígons industrials i l'escàs accés al big data.

ACCEDEIX

19-05-2017
Un centenar d’alumnes de 4t d’ESO han rebut orientació amb el programa Tastets d’Oficis 2017

El tinent d’alcalde de Desenvolupament Econòmic, Indústria i Ocupació, Miquel Sàmper, ha participat aquest dijous al migdia en l’acte de cloenda i lliurament de diplomes a l’alumnat participant en la 17a edició del programa Tastets d’Oficis. Ha tingut lloc a Foment de Terrassa.

Aquest projecte d'orientació, impulsat pel Servei d’Ocupació de l’Ajuntament de Terrassa en coordinació amb els instituts de la ciutat, s’adreça a alumnes de 4t d'ESO que presenten dificultats per adquirir les competències pròpies de l'etapa educativa. El perfil d'aquest alumnat requereix estratègies d'intervenció específiques que garanteixin l'adquisició de les competències bàsiques i que facilitin el coneixement del mercat laboral i de les professions mitjançant estades en empreses. Enguany han participat al projecte 102 alumnes de nou instituts que han fet un total de 21 tallers de nou especialitats professionals diferents.

ACCEDEIX
Terrassa, entre les fundadores de la Xarxa per l'Economia Social
18-05-2017
Terrassa, entre les fundadores de la Xarxa per l'Economia Social

Barcelona Activa va acollir ahir l'acte formal de constitució de la nova associació Xarxa de Municipis per l'Economia Social i Solidària (Xmess) amb l'adhesió d'un total de 31 ajuntaments catalans, entre ells el de Terrassa, que representen el 44% de la població de Catalunya. Miquel Sàmper, tinent d'alcalde de Desenvolupament Econòmic, Indústria i Ocupació, va participar com a representant de l'Ajuntament de Terrassa en aquesta assemblea constituent. En una conferència de premsa, Jordi Via, comissionat d'Economia Cooperativa, Social i Solidària i Consum de Barcelona, ​​va explicar que l'objectiu fundacional de l'associació és promoure, reforçar i consolidar la economies social i solidària (ESS), i fixar objectius i estratègies comuns. Els ajuntaments que han participat en l'acte fundacional de l'Associació Xarxa de Municipis per l'Economia Social i Solidària són 31, després que els plens municipals respectius ho hagin aprovat. Es tracta de les següents localitats: Arbúcies, Argentona, Artés, Badalona, ​​Barcelona, ​​Cabrils, Cardedeu, Castellar del Vallès, Celrà, Cerdanyola del Vallès, Collbató, Cornellà de Llobregat, el Prat de Llobregat, Girona, Manlleu, Mataró, Mieres, Montornès del Vallès, Navàs, Palafrugell, Ripollet, Sabadell, Salt, Sant Adrià de Besòs, Sant Boi del Llobregat, Santa Coloma de Gramenet, Santa Margarida i els Monjos, Santa Perpètua de Mogoda, Terrassa, Vilafranca del Penedès i Vilassar de Dalt. Altres ajuntaments preveuen associar al llarg de les properes setmana.

ACCEDEIX
Més de 4 mil terrassencs cobraran la nova renda garantida
17-05-2017
Més de 4 mil terrassencs cobraran la nova renda garantida

El Govern ha aceptado hacer compatible la percepción de la Renta Garantizada de Ciudadanía (RGC) -664 euros al mes- con las rentas del trabajo, aunque de momento solo en el caso de las familias monoparentales. El acuerdo ha desbloqueado el trámite parlamentario de la ayuda y permitirá implantar el nuevo modelo a partir del mes de septiembre.
La Generalitat calcula que unas 60.000 personas podrían beneficiarse de la RGC en Catalunya. En Terrassa, de entrada se incorporarán al programa los 4.347 beneficiarios de la PIRMI, a los que se sumarán otros colectivos receptores de la renta.
El pacto, rubricado el lunes por la consellera de Trabajo, Asuntos Sociales y Familias, Dolors Bassa, y los representantes de la comisión promotora de la ILP (iniciativa legislativa popular), irá al Parlament en las próximas semanas para su votación. "Es una muy buena noticia y un acierto que lo haga la Generalitat, porque los municipios no podíamos asumir ese reto", comentaba ayer el concejal se Servicios Sociales, Noel Duque. "Esta es una medida que permitirá a mucha gente abandonar el círculo de la pobreza".
Requisits
La renda suposarà una despesa d'entre 500 i 600 milions d'euros anuals i s'aplicarà en un període transitori de 3 anys, fins a arribar als 664 euros el 2020, el 100% de l'Índex de Suficiència de Catalunya (IRSC). A partir de setembre, les persones que perceben la Renda Mínima d'Inserció (PIRMI), 4.347 homes i dones a Terrassa, passaran a cobrar la nova renda -564 euros el 2017, fins als 664 en 2020-. A més, podran sol·licitar-la els ciutadans que compleixin els següents requisits: ser major de 23 anys, haver residit a Catalunya durant almenys dos anys, no tenir més patrimoni que la primera residència i haver esgotat totes les prestacions.

ACCEDEIX