saddsaads
aaaaa
aaaa

EINES DEL PACTE


VIDEO TERRASSA APOSTA PER L'OCUPACIÓ

VOLS TREBALLAR EN EMPRESES D'INJECCIÓ/EXTRUCCIÓ DEL PLÀSTIC?

BORSA DE TREBALL AJUNTAMENT-FOMENT TERRASSA / CECOT

BORSA TREBALL CECOT

BORSA TREBALL CAMBRA DE TERRASSA

FEINA ACTIVA - SOC

Places Vacants!! pel curs Muntatge i instal·lacions solars tèrmiques Truca al Campus Vallparadís 93 784 76 13

DARRERES PLACES!!!!EXCEL 2013

FORMACIÓ GRATUITA CECOT

INICI CURSOS SECTOR INDUSTRIAL

FORMACIÓ ABRIL CECOT

FORMACIÓ OCUPACIONAL AJUNTAMENT-FOMENT DE TERRASSA

FORMACIÓ OCUPACIONAL CECOT

OFERTA FORMATIVA CECOT

OFERTA FORMATIVA UGT-IDFO

FORMACIÓ FUNDACIÓ PACO PUERTO-CCOO

FORMACIÓ CONTINUA UGT-IDFO

FORMACIÓ CAMBRA DE COMERÇ I INDUSTRIA

TOTA LA FORMACIÓ DEL SOC AL MUNICIPI DE TERRASSA

CERCADOR CURSOS SOC

XARXA d'AODL I Desenvolupament Local

DIPUTACIÓ DE BARCELONA

CALENDARI D'ACCIONS

Notícies

MÉS NOTÍCIES

DESTACATS

El conseller Rull vol que el territori s’impliqui en la redacció del Pla de Mobilitat del Vallès
21-04-2017
El conseller Rull vol que el territori s’impliqui en la redacció del Pla de Mobilitat del Vallès

El Vallès Occidental i el Vallès Oriental ja van deixar clar al febrer que no es fusionarien. Però sí que unirien forces per fer pressió i defensar junts interessos compartits com turisme, formació, ocupació o espais naturals i també infrastructures i el transport. La Generalitat comença a elaborar un Pla Específic de Mobilitat del Vallès que ha de definir les necessitats i prioritats de les dues comarques a deu anys vista, fins el 2026.
Bon coneixedor de la realitat del Vallès, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, ha escenificat en una visita al Consell Comarcal amb representants municipals de Vallès Oriental i l’Occidental, que aquest pla s’elaborarà amb consens des del territori, i no des de la seu de cap conselleria ni ministeri.
El Pla de Mobilitat del Vallès ha de definir les necessitats de les dues comarques en matèria de mobilitat, buscant la connectivitat entre autobús, ferrocarril, eixos viaris i aparcament. També l’intercanvi modal de mercaderies amb el Corredor Mediterrani per descongestionar l’AP7.
La redacció del pla s’estructura en tres òrgans de participació: estratègic, tècnic i social. En formen part la Generalitat, la Diputació, els consells comarcals, els ajuntaments, l’ATM i representants de la societat civil. El conseller Josep Rull confia que el Pla s’aprovarà de forma inicial a principis del 2018.

ACCEDEIX
Terrassa cofunda una xarxa de ciutats per l'economia social
19-04-2017
Terrassa cofunda una xarxa de ciutats per l'economia social

Terrassa formarà part de la primera associació espanyola impulsada per municipis dedicada a promoure l'economia social i solidària. La ciutat serà una de les que el proper 17 de maig participarà en la constitució de l'associació Xarxa de Municipis per l'Economia Social i Solidària, una entitat que suposa formalitzar una xarxa d'ajuntaments que des de 2015 treballen per promoure, reforçar i consolidar la economia social a Catalunya. L'Ajuntament va aprovar en el ple del mes de març els estatuts d'aquesta nova associació que estarà formada per uns quaranta municipis. El tinent d'alcalde de Desenvolupament Econòmic, Indústria i Ocupació, Miquel Sàmper, serà el representant del consistori egarenc. L'Ajuntament explica que Terrassa ha estat membre d'aquesta xarxa que ara s'oficialitza des dels seus inicis, el 2015, i ha participat activament en l'organització de diverses jornades, trobades i altres activitats.
L'Ajuntament assegura que està compromès amb els valors d'aquest tipus d'economia i impulsa actuacions per desenvolupar i consolidar iniciatives d'economia social. També, explica, participa en diferents xarxes d'aquest àmbit com la Xarxa d'Innovació Social del Vallès, el programa Aracoop, promogut per la Generalitat, i el programa Municipi Cooperatiu, que impulsa la Federació de Cooperativistes de Treball de Catalunya.


ACCEDEIX

18-04-2017
Comença el curs per incentivar les dones a incorporar-se a la Policia

El tinent d’alcalde de Desenvolupament Econòmic, Indústria i Ocupació, Miquel Sàmper, ha obert aquest dimarts al matí el nou curs per a futures dones policia, que ha tingut lloc al Vapor Universitari, coordinat per Foment de Terrassa, SA. Amb la participació d’un total de 25 dones i, amb una durada de 116 hores, el curs vol preparar a les aspirants per a les proves d’accés a aquest cos de seguretat. Els tres àmbits de formació es reparteixen en 56 hores de treball sobre aptituds, personalitat i entrenament en tests multi resposta, 24 hores d’entrenament de proves de competències i entrevista personal i 36 hores de preparació d’entrenament físic i personal. L'Ajuntament de Terrassa, a través de la societat municipal Foment de Terrassa, SA, i amb el suport de la regidoria de Polítiques de Gènere, organitza aquest curs per formar dones policia amb l’objectiu d’aconseguir una major representativitat de les dones en una professió en què, en aquest moments, estan subrepresentades a la nostra ciutat. Actualment, el Cos de la Policia Municipal de Terrassa està format per 218 efectius, dels quals 186 són homes i 32 són dones. Un dels criteris transversals del Pla de Mandat 2015-2019 és avançar en la igualtat efectiva entre homes i dones. L’Administració municipal ha d’actuar com un referent i un exemple motivador per assolir la plena equitat de gènere a la nostra ciutat, garantint al mateix temps el dret a la llibertat, a la integritat i al treball i a la seguretat de totes les persones.

ACCEDEIX
Els participants de la quarta edició de Kautic.40 presenten els seus projectes
05-04-2017
Els participants de la quarta edició de Kautic.40 presenten els seus projectes

Un model de negoci basat en les tecnologies de la informació i la comunicació, un projecte innovador i un esperit emprenedor. Són els tres elements necessaris per formar part de Kautic.40, el programa d’incubació impulsat per l’Ajuntament de Terrassa, de la mà del Centre Tecnològic Leitat. Aquest dimecres ha engegat una nova edició, la quarta, d’aquest projecte que assessora i acompanya empreses TIC de recent creació, posant a la seva disposició l’espai, els recursos i els serveis necessaris per avançar en òptimes condicions de competitivitat. La iniciativa està subvencionada i no suposa cap cost per als participants. Amadeu Aguado, tinent d’alcalde de cultura, innovació i projecció de la ciutat, destaca que: “Pensem que només amb aquests elements de qualitat ja ens situen en un lloc assequible que garanteix un èxit.” En aquesta primera jornada de treball, els participants han presentat els projectes que volen impulsar i han començat a establir sinergies per a treballar en xarxa. Valorar el grau de satisfacció dels clients, dinamitzar el comerç de proximitat, un software per conèixer el valor nutricional dels aliments o la gestió de la seguretat en l’internet de les coses han estat alguns dels exemples. Per a Glòria Serrano, directora de relacions institucionals de Leitat: “Terrassa aposta com a especialització territorial per la salut i el Kautic comença a ser un nexe de projectes vinculats a l’I+D+I, vinculats a la salut en algunes de les seves vessants, només en temes d’alimentació sinó també que aquesta tecnologia impliqui una millora de la qualitat de vida de les persones.”

ACCEDEIX
L'atur va baixar un 1,13% a Terrassa el mes de març. La ciutat torna a liderar la baixada de la desocupació a la comarca
04-04-2017
L'atur va baixar un 1,13% a Terrassa el mes de març. La ciutat torna a liderar la baixada de la desocupació a la comarca

L'atur continua baixant a Terrassa. Durant el mes de març, 184 persones han sortit de les llistes de desocupats a la ciutat egarenca, un 1,13% de les persones que hi havia a l'atur a finals de febrer.
A finals de març, a Terrassa hi ha registrades 16.079 persones sense feina, un 13,85% menys que fa un any. Això significa que 2.585 persones han trobat feina en els últims dotze mesos. A nivell comarcal, al Vallès Occidental l'atur ha baixat un 0,98% en l'últim mes.
Ara, a la comarca hi ha registrades 56.866 persones en situació de desocupació, 563 menys que fa un mes. Respecte el març del 2016, hi ha 8.500 persones menys a les llistes de l'atur, un 13% de les que hi havia aleshores.
Catalunya té, a finals de març, 446.017 desocupats, 6.325 menys que fa un mes. La desocupació es manté a la baixa des de fa 45 mesos seguits i s'ha reduït en 53.974 persones en el darrer any, el que significa una taxa interanual del -10,79%.
A més de caure a Terrassa, que torna a ser la població del Vallès Occidental que més redueix la desocupació en números absoluts, l'atur ha baixat en 16 dels 23 municipis de la comarca. Barberà, amb 72 aturats menys, Sabadell, amb 61, i Castellbisbal i Cerdanyola, amb 50 cadascuna, són les poblacions on més cau. En canvi, Matadepera i Gallifa es mantenen amb el mateix nombre que al febrer, i a Polinyà, Badia, Sentmenat i Sant Llorenç Savall l'atur puja però molt lleugerament.

ACCEDEIX
L'atur al febrer en el nivell més baix des de fa 7 anys a l'Eurozona i la UE
03-04-2017
L'atur al febrer en el nivell més baix des de fa 7 anys a l'Eurozona i la UE

L'atur va baixar una dècima al febrer tant a l'Eurozona com a la Unió Europea (UE), situant-se en el 9,5% i el 8,0% respectivament, el seu nivell més baix des de maig en els països de la zona euro i gener de 2009 a la UE, segons les dades publicades avui per l'oficina estadística comunitària Eurostat. A Espanya la taxa va caure dues dècimes, per situar-se al 18,0%, per darrere de Grècia (23,1% el desembre passat). En termes interanuals, enfront de febrer de 2016, l'atur va caure vuit dècimes en els països de la moneda única i nou en el conjunt dels Vint. Eurostat estima que al febrer de 2017 estaven a l'atur a la UE 19,7 milions d'homes i dones, dels quals 15,4 milions a la zona euro. "La desocupació en general i el dels joves en particular ha estat baixant de manera consistent, el que demostra que els nostres continus esforços estan donant fruits", va dir la comissària europea d'Ocupació, Marianne Thyssen. En un any, la taxa d'atur va baixar en sis Estats membres, mentre que va créixer a Dinamarca (del 6,0% al 6,4%) i Lituània (del 8,0% al 8,3%). Les caigudes més pronunciades es van donar a Croàcia (del 14,4% al 11,6%); a Espanya (del 20,5% al ​​18,0%); Portugal (del 12,2% al 10,0%) i Irlanda (del 8,4% al 6,6%).

ACCEDEIX