saddsaads
aaaaa
aaaa

EINES DEL PACTE


Ofertes de Treball i Formació a Terrassa

Informació oficial Coronavirus Covid-19

COVID-19 Cambra de Comerç de Terrassa

COVID-19 CECOT

VIDEO PRESENTACIÓ TREBALLTERRASSA.CAT

SERVEI D'ESTUDIS I OBSERVATORI DE LA CIUTAT

VIDEO Projecte TERRASSA APOSTA PER L'OCUPACIÓ

BORSA TREBALL CAMBRA DE COMERÇ I INDUSTRIA TERRASSA

CERCADOR CURSOS SOC

FEINA ACTIVA - SOC

BORSA TREBALL DIBA-XALOC

DIPUTACIÓ DE BARCELONA

CALENDARI D'ACCIONS

Notícies

MÉS NOTÍCIES

DESTACATS


21-04-2021
TransRassa, un programa d’ocupació per al col·lectiu LGTBI+

Terrassa engega un nou projecte per afavorir la inserció sociolaboral del col·lectiu LGTBI+. El programa se centra, de manera especial, en la millora del nivell d’ocupació de les persones transsexuals que es troben a l’atur. És per això que la iniciativa ha estat batejada amb el nom de TransRassa Ocupació, amb l’objectiu de facilitar l’accés a contractacions estables i de qualitat, a través del contacte directe amb les empreses del territori. Un dels principals reptes del moviment trans és lluitar contra la discriminació a la feina. I és que, segons un estudi recent d’UGT i de la Federació Espanyola LGTB, un 42% de les persones que formen part d’aquest col·lectiu afirmen haver patit algun tipus de discriminació o violència verbal en el seu lloc de treball. A més a més, les últimes dades demostren que el nivell de desocupació de la població trans duplica la taxa d’atur general. Davant d’aquesta situació, el govern municipal posa en marxa aquest nou programa, amb la col·laboració de Barcelona Activa, l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Terrassa i el Servei d’Ocupació de Catalunya.

ACCEDEIX

20-04-2021
Obres a la Masia Els Bellots per acollir el centre de serveis per als polígons

En marxa les obres de reforma de la Masia Els Bellots. Durant els propers 8 mesos s’executarà la fase 1 del projecte que preveu reformar la planta baixa per acollir el Centre de Serveis de Proximitat als Polígons d’Activitat Econòmica (CSP-PAE). A més, s’actualitzaran les instal·lacions i s’arranjaran les cobertes. L’objectiu és posar en funcionament aquesta primera planta per donar-li un ús de servei administratiu. La rehabilitació de la masia forma part del programa de modernització dels Polígons d’Activitats Econòmica (PAES), subvencionat per la Diputació amb un milió i mig d’euros. El programa també contempla millores en la seguretat dels accessos als polígons, la instal·lacions de punts de recàrrega per a vehicles elèctrics o millorar la senyalització horitzontal i viària. La reforma total de la masia té un pressupost d’1,9 milions d’euros i està dividida en tres fases.

ACCEDEIX

14-04-2021
Terrassa, una de les nou ciutats constituents de l’Associació de Municipis de l’Arc Metropolità

Ha nascut a Martorell l’Associació de Municipis de l’Arc Metropolità. La nova entitat està formada per nou ciutats de la segona corona metropolitana: Terrassa, Martorell, Granollers, Mataró, Mollet del Vallès, Rubí, Sabadell, Vilafranca del Penedès i Vilanova i la Geltrú. Per constituir l’associació, els alcaldes i alcaldesses de totes aquestes poblacions han signat l’anomenada «Declaració de Martorell». L’objectiu és que aquests municipis tinguin més veu en la presa de decisions que afecten la Regió Metropolitana de Barcelona, com són el Pla Territorial Metropolità i Pla Estratègic Metropolità de Barcelona. Segons la declaració signada, l’entitat treballarà especialment en l’àmbit territorial i supramunicipal i les qüestions mediambientals. També s’hi inclouen nou propostes concretes, encapçalades per la reclamació de la convocatòria de la Comissió d’Ordenació Metropolitana i la petició de participar amb l’Àrea Metropolitana de Barcelona dels projectes d’infraestructures de transport, com són el Pla de Rodalies i el sistema tarifari.

ACCEDEIX
La pandèmia transforma la formació empresarial
12-04-2021
La pandèmia transforma la formació empresarial

Flexible, tecnològic, autònom i proactiu: aquest és el perfil que busquen les noves tendències laborals derivades de la pandèmia, segons el balanç del darrer any que fa Cecot Formació & Desenvolupament. És una de les conclusions de la divisió formativa de la patronal amb seu a Terrassa després de passar revista als principals canvis dels darrers 12 mesos, on també s’ha vist forçada a adaptar-se. La dada més evident és que gairebé el 80% dels cursos oferts al llarg de l’últim any han estat telemàtics, el que ha obligat a accelerar el pas a les metodologies virtuals de l’entitat.Sí que s’han mantingut com a presencials les formacions que ho han de ser per força, com les d’operadors de carretons elevadors i operaris de grua, però mentre que aquestes han aplegat 890 alumnes, les telemàtiques s’han impartit a més de 3.500. Segons la directora de Cecot Formació & Desenvolupament, Eulàlia Martínez, la modalitat virtual ha salvat el sector de la formació i, a més, tant empreses com alumnes “manifesten haver experimentat una millora en la gestió del temps, accés a múltiples oportunitats de formació, més flexibilitat, així com un estalvi de costos”. En total, des que va començar la pandèmia, la Cecot ha impartit més de 17.000 hores de formació, i això que els primers mesos de confinament es va aturar completament.

ACCEDEIX
La Cambra ha gestionat 377 intercanvis per a joves emprenedors durant el 2020 malgrat la covid
09-04-2021
La Cambra ha gestionat 377 intercanvis per a joves emprenedors durant el 2020 malgrat la covid

El programa europeu Erasmus for Young Entrepreneurs gestionat a través de Cambra de Terrassa ha fet 377 intercanvis durant l’any 2020. Tot i la covid, l’aplicació d’un seguit de mesures adaptades a la canviant situació epidemiològica dels països ha possibilitat finalitzar intercanvis d’entre un i sis mesos i assolir els objectius marcats per als participants. Per tal de flexibilitzar les condicions en cas d’empitjorament de la situació epidemiològica al país de destí durant l’intercanvi (entre un i sis mesos), el programa ofereix la possibilitat de combinar períodes de fins a dos mesos d’intercanvi telemàtic i presencial. Així mateix, el nou emprenedor pot interrompre l’intercanvi i tornar a casa tant de temps com sigui necessari, per continuar-lo posteriorment, quan la situació hagi millorat. Es determina un termini d’un any per a finalitzar l’intercanvi amb l’empresari d’acollida. També s’ha establert la possibilitat d’iniciar intercanvis només online i no remunerats entre un empresari d’acollida i un nou emprenedor de dos països diferents, amb un límit màxim de tres mesos. Erasmus per a Nous Emprenedors (Erasmus for Young Entrepreneurs) és un programa d’intercanvi empresarial que ofereix als nous emprenedors l’oportunitat de realitzar una estada professional amb un empresari consolidat en un país de la Unió Europea (UE). Un total 40 països participen actualment en el programa.

ACCEDEIX

06-04-2021
Canvis a la direcció de la unió intercomarcal de CCOO

Ni Enrique Rodríguez, secretari general de CCOO del Vallès Occidental i la Catalunya Central, ni Maribel Ayné, secretària de polítiques d’igualtat, dona i comunicació, formaran part de la direcció del sindicat en els propers anys. Els estatuts impedeixen la continuïtat en el càrrec més enllà de 2 mandats i en el proper 3r congrés de la unió intercomarcal, previst pel dia 9 d’abril al centre cultural, s’escollirà una nova direcció. De moment, l’única candidatura que s’ha presentat és l’encapçalada per Ivan Ramos, actual secretari d’organització, i 8 persones més. 150 delegats i delegades escolliran la nova direcció intercomarcal divendres. El 3r congrés té com a lema «La força dels treballs» i servirà per fer balanç del darrer mandat i establir les bases del futur. El pla d’acció pel futur està articulat en 6 eixos: reforçar la Democràcia, impulsar el Pacte Verd Europeu, avançar en la igualtat, fomentar el treball digne i la protecció social, enfortir l’Estat del Benestar i fer front als nous reptes. La unió intercomarcal també escollirà la delegació que la representarà al proper Congrés de Comissions Obreres de Catalunya, previst pel dies 21, 22 i 23 de maig.

ACCEDEIX