saddsaads
aaaaa
aaaa

EINES DEL PACTE


Ofertes de Treball i Formació a Terrassa

Informació oficial Coronavirus Covid-19

COVID-19 Cambra de Comerç de Terrassa

COVID-19 CECOT

VIDEO PRESENTACIÓ TREBALLTERRASSA.CAT

SERVEI D'ESTUDIS I OBSERVATORI DE LA CIUTAT

VIDEO Projecte TERRASSA APOSTA PER L'OCUPACIÓ

BORSA TREBALL CAMBRA DE COMERÇ I INDUSTRIA TERRASSA

CERCADOR CURSOS SOC

FEINA ACTIVA - SOC

BORSA TREBALL DIBA-XALOC

DIPUTACIÓ DE BARCELONA

CALENDARI D'ACCIONS

Notícies

MÉS NOTÍCIES

DESTACATS


17-01-2022
L’Ajuntament concedeix 36 beques a l’excel·lència acadèmica i 12 ajudes als Erasmus+

48 estudiants egarencs han rebut aquest dilluns al vespre el reconeixement a uns bons resultats acadèmics. En un acte a la sala gran del Cinema Catalunya, l’Ajuntament ha fet el lliurament tant dels diplomes de les beques d’excel·lència com del complement municipal a les beques Erasmus+. En el primer cas, s’han concedit les 36 beques convocades: 15 per a estudiants de Secundària, 15 de Batxillerat, 5 de Cicles Formatius de Grau Mig i una de Cicles Formatius de Grau Superior. En segon lloc, l’Ajuntament ha atorgat també ajudes per a 12 estudiants de Cicles Formatius de Grau Superior. Tots ells faran pràctiques internacionals gràcies al programa europeu Erasmus+. En el discurs de cloenda, la tinent d’alcalde de Cicles de la Vida, Teresa Ciurana ha reivindicat la importància de situar l’educació com a eix central de les polítiques de benestar social. En acabat, tots els estudiants guanyadors de les diferents beques s’han dirigit al Raval de Montserrat per una fotografia de grup davant l’Ajuntament.

ACCEDEIX
L’Ajuntament contracta a 49 persones en situació de vulnerabilitat
13-01-2022
L’Ajuntament contracta a 49 persones en situació de vulnerabilitat

L’Ajuntament ha formalitzat la contractació de 49 persones en situació de vulnerabilita en el marc del programa ‘Treball i Formació’. S’adreça a persones que es consideren en risc d’exclusió. El programa consta de tres línies de treball que permeten enfocar-se en cada grup, d’acord amb les seves característiques i necessitats, complementant treball i formació per tal d’afavorir la seva ocupabilitat. En aquesta convocatòria s’incideix en la contractació de joves tutelats i extutelats, persones majors de 45 anys i dones. Es tracta d’un projecte gestionat per Foment i subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya. A través de la incorporació d’aquestes 49 persones a la plantilla municipal durant un any, es pretén fomentar l’ocupació i impulsar el desenvolupament econòmic local, oferint experiències laborals i formatives de qualitat que enriqueixin la trajectòria professional de les persones contractades. Compromís municipal per l’ocupació. Segons les dades de l’atur a la ciutat al mes de novembre, de les 13.020 persones registrades com aturades, un 59,12% són dones, i un 57,78% del total són majors de 45 anys. Aquestes dades fan visible la vulnerabilitat d’aquests grups de població. Compromís municipal per a l'ocupació.L’atur entre les persones joves és també una preocupació generalitzada al país, representant a la ciutat una taxa d’atur registral del 8,04%.

ACCEDEIX
Taurus compra Nifco Products España, amb planta a Terrassa
10-01-2022
Taurus compra Nifco Products España, amb planta a Terrassa

El Grup Taurus ha anunciat aquest dilluns l’entrada al sector de l’automoció, amb l’adquisició de la divisió espanyola de la companyia japonesa Nifco Products, per un import de prop d’11 milions d’euros, segons informa la web www.radioseu.cat i el diari Expansion.

La filial estatal del grup nipó és especialista en la industrialització i injecció de components funcionals de plàstic per a automòbils. L’empresa, que a partir d’ara es dirà Tag Automotive, té una planta d’11.700 m2 a Terrassa amb 167 treballadors i fabrica components per a marques com Seat, Audi, Volkswagen, Nissan i Volvo.

La companyia d’Oliana preveu mantenir-ne l’estructura i la plantilla i invertir-hi 5 milions d’euros amb l’objectiu d’augmentar-ne la facturació. A més, ha avançat el desenvolupament d’un pla d’inversió de 5 milions d’euros, amb l’objectiu d’arribar a una facturació de 30 milions d’euros en un termini de tres anys.

ACCEDEIX
El Vallès Occidental va ser la comarca catalana amb més estabilitat demogràfica el 2020
10-01-2022
El Vallès Occidental va ser la comarca catalana amb més estabilitat demogràfica el 2020

La població empadronada al Vallès Occidental a 1 de gener del 2021 era de 937.422 habitants, segons dades del Padró municipal publicades recentment per l’Idescat. Aquesta xifra representa una disminució de 86 persones (-0,01%) respecte de l’1 de gener del 2020. La comarca redueix la seva població per primer cop des que es va implantar el Padró continu l’any 1998, tot i que és la que menys variació demogràfica presenta de tot Catalunya. En el context català, només vuit comarques perden població respecte del 2020, entre les quals destaquen, el Barcelonès (-1,45%) i el Baix Llobregat (-0,16%). Altres comarques de l’entorn presenten una dinàmica demogràfica positiva, com ara el Moianès (+2,33%), el Vallès Oriental (+0,29%), Osona (+0,23%) i el Maresme (+0,22%). A nivell comarcal, 10 dels 23 del Vallès Occidental perden població respecte de l’any anterior, entre els quals es troben les dues capitals, Terrassa (-0,28%) i Sabadell (-0,15%), i els municipis grans i mitjans, tret de Sant Cugat del Vallès i Castellar del Vallès, que incrementen la xifra de residents (+1,11% i +0,70%, respectivament). Destaca la disminució de la població empadronada a Cerdanyola del Vallès (-1,10%) i Barberà del Vallès (-0,95%).

ACCEDEIX

04-01-2022
L’any acaba amb un lleuger augment de l’atur després de nou mesos seguits de descens

Després de nou mesos consecutius amb les xifres de l’atur a la baixa l’any acaba amb una frenada i un petit canvi de tendència. El desembre es tanca amb 13.083 persones sense feina, 63 més que al novembre que representen un discret 0,5 per cent. La taxa d’atur local és de l’11,4 per cent. El balanç del 2021 és, però, el més positiu com a mínim des que es tenen dades del Servei d’Ocupació de Catalunya, fa disset anys. Aquest 2021 l’atur ha baixar en 3,882 persones, gairebé un 23 per cent.

Al Vallès Occidental el comportament és molt similar però amb un increment encara més moderat aquest desembre, de només dues dècimes. La comarca té avui 47.105 aturats, 89 més que al novembre, i una taxa del 10,4 per cent. En aquests dotze mesos el col·lectiu de desocupats ha baixat en 13.753 persones, un 22,6 per cent.

ACCEDEIX
Un 82% de les empreses, satisfet o molt satisfet amb les eines online per a teletreballar
31-12-2021
Un 82% de les empreses, satisfet o molt satisfet amb les eines online per a teletreballar

La Cambra de Comerç, Indústria i Serveis de Terrassa tanca la seva participació al projecte CVETNET, que ha tingut una durada de 2 anys i mitjançant el qual ha fomentat la millora de les competències digitals de les empreses i dels seus treballadors i treballadores en matèria de transformació digital. En aquest projecte europeu, finançat per Erasmus +, hi ha participat també com a socis la Cámara de España i les cambres de la República Txeca, Àustria, Bulgària, AHK-Bulgaria i Dobrich. Així, la Cambra de Terrassa ha acompanyat les empreses per ajudar-les en aquesta transformació i que puguin aprofitar les noves competències assolides en favor de la digitalització del negoci. Per fer-ho, s’han utilitzat tècniques i metodologies innovadores i Itineraris formatius individuals per adaptar-se a la transformació digital. El 82% de les empreses enquestades estava satisfeta o molt satisfeta amb l’accés online permanent a la informació per poder optar al mode de teletreball i continuar amb la seva activitat laboral. Així mateix, 3 de cada 4 empreses estava satisfeta o molt satisfeta amb les eines TIC que els han ajudat a fer front a la situació generada per la COVID-19.

ACCEDEIX