saddsaads
aaaaa
aaaa

EINES DEL PACTE


Ofertes de Treball i Formació a Terrassa

Borsa Treball Foment de Terrassa

Borsa de Treball Cecot

BORSA TREBALL CAMBRA DE COMERÇ I INDUSTRIA TERRASSA

FEINA ACTIVA - SOC

BORSA TREBALL DIBA-XALOC

CERCADOR CURSOS SOC

SERVEI D'ESTUDIS I OBSERVATORI DE LA CIUTAT

VIDEO Projecte TERRASSA APOSTA PER L'OCUPACIÓ

VIDEO PRESENTACIÓ TREBALLTERRASSA.CAT

Notícies

MÉS NOTÍCIES

DESTACATS


04-10-2022
357 places vacants a Cicles Formatius de Grau Mig i 423, a Grau Superior

Segons les dades facilitades pel Departament d’Educació, un cop acabat el procés, aquesta vegada hi ha places vacants a la Formació Professional. Concretament, a Terrassa s’han comptabilitzat 357 a Cicles Formatius de Grau Mig i 423, a Grau Superior. Malgrat que les dades puguin ballar, el canvi és representatiu respecte el setembre passat, quan 832 estudiants es van quedar sense la plaça al juliol. Per corregir-ho es van obrir nous grups i es va donar resposta a les demandes fins que al setembre de 2021 només quedava menys d’una vintena per encabir-hi. Aquest curs, a banda dels grups que es van obrir el passat, s’hi han afegit 9 noves possibilitats. Entre les novetats, de la família d’administració i gestió, un cicle formatiu de grau mitjà en Gestió Administrativa en l’àmbit sanitari de 2.000 hores (a l’Institut Santa Eulàlia); un PFI de la família de comerç i màrqueting d’Auxiliar en vendes, oficines i atenció al públic (a l’Escola de la Llar) i un grau bàsic de sistemes microinformàtics i xarxes, a l’Institut Nicolau Copèrnic. A Grau mitjà, cal afegir un altre de Forneria, Confiteria i Pastisseria al Cavall Bernat i un de Comercialització de Productes Alimentaris al mateix centre. Entre els nous cicles formatius de grau superior: un d’administració de sistemes informàtics en xarxa amb el perfil de ciberseguretat i un altre de desenvolupament d’aplicacions multiplataforma, els dos al Vedruna-Vall i de 2.000 hores lectives; un PFI d’auxiliar en centres sanitaris a l’Institut Blanxart i, finalment, un quart online sobre documentació i administració sanitàries, al centre d’FP de Sant Llàtzer.

ACCEDEIX

28-09-2022
Gemma Geis: “La UPC ha de liderar la transferència de coneixement a la societat”

Per primera vegada, la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) ha inaugurat el curs acadèmic des del campus de Terrassa. Aquest 2022 es commemoren 120 anys del primer curs d’enginyeria a la ciutat. Les primeres classes es van impartir a l’Ajuntament i al carrer Topete. Aquest edifici històric es va inaugurar el 1904. L’acte ha tingut en compte el passat però també el present i el futur. Així, si la història de l’Escola Superior d’Enginyeries Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa ha servit per ser l’escenari d’aquesta inauguració oficial del curs 2022-2023, en els discursos s’ha posat en valor l’arrelament actual de la universitat amb la ciutat i amb la societat i, sobretot, s’ha parlat de futur i de progrés: de la transferència del coneixement. Per al 2023, les 3 prioritats de Geis seran, precisament, transferència; persones (polítiques actives per atraure talent i fer relleu generacional i pla d’infraestructures universitàries. La lliçó inaugural ha estat dedicada de l’aliança Unite, de la que forma part la UPC i altres universitats tecnològiques de 7 països europeus. Es defineix com a una oportunitat de futur per pensar i canviar el sistema universitari europeu i, a través de l’educació i la recerca, canviar també Europa.

ACCEDEIX
La Nit de l’Empresari se celebrarà el 25 d’octubre al Teatre Principal i als jardins de CECOT
22-09-2022
La Nit de l’Empresari se celebrarà el 25 d’octubre al Teatre Principal i als jardins de CECOT

Aquesta setmana acaba el termini perquè les empreses i persones emprenedores puguin presentar el seu projecte i candidatura a la 27a edició dels Reconeixements Cecot al Progrés Empresarial. Uns guardons que es lliuraran el pròxim dimarts 25 d’octubre a Terrassa. Dimarts representants de les empreses i entitats col·laboradores que faran possible aquesta gran cita dins el món econòmic i empresarial català es van reunir a la seu de la Cecot. El president de la Cecot, Xavier Panés, va agrair explícitament el suport, implicació i confiança d’aquestes companyies en l’esdeveniment. Aquest any l’entitat torna a apostar per l’àmbit energètic dins l’eix de treball per la competitivitat de les empreses, però a diferència del 2019 on es va reivindicar l’autogeneració i autoconsum energètic amb fonts d’energia sostenibles, enguany la Cecot fa una passa més per assolir la reducció d’emissions de carboni de qualsevol activitat econòmica o productiva. “Està deixant de ser una opció per passar a ser una obligació, tant per la necessitat econòmica i mediambiental d’un creixement sostenible, com pel compromís social amb les noves generacions”, argumenta Panés. “I com del dit al fet diuen que hi ha un bon tret, tant la Cecot com les entitats col·laboradores hem assumit el repte de fer de la Nit de l’Empresari de 2022 un esdeveniment Carbon Neutral a partir d’aquesta edició”.

ACCEDEIX

22-09-2022
Demanen 2 milions d’euros als Next Generation per reformar els mercats

L’Ajuntament torna a demanar una subvenció europea per renovar els mercats. A la primera convocatòria dels Next Generation (octubre de 2021) el projecte va ser rebutjat però a la segona, d’aquest mes d’agost, el consistori ha insistit. Així s’ha explicat aquest dimecres a la tarda a la Comissió Informativa de Promoció Econòmica i Projecció de la Ciutat.
El projecte inclou la reparació de la coberta i la lluerna del Mercat de la Independència. És la partida més gran, valorada en 1,7 milions d’euros. Al Mercat del Triomf es vol reparar la xarxa de sanejament (350.000 euros). A banda d’una partida global per transformar els punts de venda, la instal·lació de taquilles refrigerades i la connexió a la xarxa wifi. El disseny porta com a nom «Terrassa transforma el seu mercat local. Una aposta per la innovació i la sostenibilitat» i està valorat en gairebé 2,5 milions d’euros però s’ha sol·licitat una ajuda europea per valor de gairebé 2 milions euros. L’aportació municipal seria de gairebé mig milió.

ACCEDEIX
Ja es pot consultar el Cens 2022 de la Cambra de Terrassa
13-09-2022
Ja es pot consultar el Cens 2022 de la Cambra de Terrassa

La Cambra de Comerç, de Terrassa exposa el cens electoral 2022, que estarà disponible fins el proper dia 4 d’octubre.
En només uns segons, i introduint el NIF a la pàgina web https://www.cambraterrassa.org/cens-electoral/ les empreses de la demarcació poden comprovar si consten al cens electoral i si ho estan en el grup o categoria corresponent. També es pot fer aquesta consulta presencialment a la seu de l’entitat.
En el cens hi consten les empreses dels 12 municipis de la demarcació de la Cambra. Es tracta de Castellbisbal, Gallifa, Matadepera, Olesa de Montserrat, Rellinars, Rubí, Sant Cugat del Vallès, Sant Llorenç Savall, Terrassa, Ullastrell, Vacarisses i Viladecavalls.
Constar al cens és imprescindible per poder exercir el dret de vot en futures eleccions al Ple de la Cambra. Així com també per poder presentar candidatura al plenari.
Si en consultar el cens s’observa alguna errada, omissió o inclusió no actualitzada, els electors i les electores poden fer les seves reclamacions adients per mitjà d’un formulari. En cas de fer alguna reclamació, s’ha de presentar a la Secretaria de la Cambra, al correu electrònic secretariageneral@cambraterrassa.org. També a la seu de la Cambra de Terrassa. La data límit per fer-ho és el 19 d’octubre. Un cop passat aquest període de reclamacions, el cens es mantindrà consultable.

ACCEDEIX
La contractació a Terrassa recupera a nivells del 2018
02-09-2022
La contractació a Terrassa recupera a nivells del 2018

La contractació a Terrassa continua recuperant-se i ja ha tornat als nivells previs a l’esclat de la pandèmia. Els 28.235 contractes firmats el segon trimestre del 2022 suposen un augment d’un 18,83% respecte dels tancats el segon trimestre del 2021, quan van ser 23.760 (12.407 en dones i 11.353 en homes), segons dades recollides en l’informe de l’Ajuntament de Terrassa sobre l’evolució del mercat de treball. La xifra actual de contractes signats, a més, iguala la del segon trimestre del 2018 (aleshores se’n van registrar 28.227), recuperant-se del fort impacte negatiu provocat per la pandèmia de la Covid-19, que va fer caure la contractació (el segon trimestre del 2020 es van signar 20.382 contractes). Els contractes firmats per dones els mesos d’abril, maig i juny del 2022 superen els dels homes, però en elles la temporalitat és més comuna que en ells. El segon trimestre d’enguany es van registrar 14.435 signats per dones i 13.800 per homes, tot i que en el cas de les dones la seva temporalitat és més elevada, concretament d’un 68,73% enfront del 57,45% dels homes.

ACCEDEIX