saddsaads
aaaaa
aaaa

EINES DEL PACTE


Mesures per a Empreses i Autònoms (actualitzat el día 31/07/2020)

MESURES PER A PERSONES TREBALLADORES I EN SITUACIÓ D’ATUR ( actualitzat el día 28/07/2020)

Informació oficial Coronavirus Covid-19 Ajuntament de Terrassa

Informació Coronavirus COVID-19 Cambra de Comerç de Terrassa

Darreres Informacions Coronavirus COVID-19 CECOT

VIDEO PRESENTACIÓ TREBALLTERRASSA.CAT

TreballTerrassa.cat

FORMACIÓ ONLINE CAMBRA DE COMERÇ TERRASSA

FORMACIÓ ONLINE CECOT

OFERTA FORMATIVA CECOT

OFERTA FORMATIVA CAMBRA DE COMERÇ DE TERRASSA

OFERTA FORMATIVA UGT-IDFO

OFERTA FORMATIVA FUNDACIÓ PACO PUERTO-CCOO

VIDEO TERRASSA APOSTA PER L'OCUPACIÓ

BORSA DE TREBALL SERVEI D'OCUPACIÓ AJUNTAMENT-FOMENT DE TERRASSA

BORSA TREBALL CECOT

BORSA TREBALL CAMBRA DE COMERÇ I INDUSTRIA TERRASSA

FORMACIÓ GRATUITA PER A TREBALLADORS-CECOT

CERCADOR CURSOS SOC

FEINA ACTIVA - SOC

"ACREDITAT" Si tens experiència laboral i no tens reconeixement laboral

BORSA TREBALL DIBA-XALOC

DEPARTAMENT DE TREBALL GENERALITAT CATALUNYA

SERVEI D'OCUPACIÓ DE CATALUNYA - SOC

DIPUTACIÓ DE BARCELONA

CALENDARI D'ACCIONS

Notícies

MÉS NOTÍCIES

DESTACATS

Terrassa s’adhereix al Manifest de la Red Innpulso per a la promoció d’innovació per pal·liar els efectes de la Covid
29-07-2020
Terrassa s’adhereix al Manifest de la Red Innpulso per a la promoció d’innovació per pal·liar els efectes de la Covid

El Ple va aprovar el passat divendres, 24 de juliol, l’adhesió de l’Ajuntament de Terrassa al Manifest de la Red Innpulso per a l’impuls i promoció de les polítiques públiques d’innovació com a eines clau per pal·liar els efectes de la Covid-19 a les ciutats. Durant la crisi sanitària, econòmica i social de la Covid-19, des de la Copresidència de la Red Innpulso de Ciutats de la Ciència i la Innovació, representada pels municipis de Terrassa i Ermua (País Basc), es va plantejar la necessitat de realitzar una declaració institucional conjunta de totes les ciutats membres de la Red Innpulso. Les ciutats signats entenen que, davant d’aquest nou escenari, les polítiques públiques d’innovació es constitueixen com els motors fonamentals de creixement, productivitat, benestar i inclusió. El passat 1 de juliol, la Red Innpulso, integrada per les 72 ciutats de l’Estat, va aprovar per unanimitat l’adhesió al Manifest, que declara que la ciència i la innovació representen, ara més que mai, un factor creixent de competitivitat i prosperitat, i que es necessita urgentment desplegar polítiques d’innovació ben dotades que esdevinguin una prioritat estratègica per a les ciutats.

ACCEDEIX
Un document d’anàlisi de la Cecot vol avançar en la regulació del teletreball
29-07-2020
Un document d’anàlisi de la Cecot vol avançar en la regulació del teletreball

La Cecot aposta pel teletreball i reclama una anàlisi en profunditat de tots els actors implicats per fer-lo viable. L’organització empresarial ha elaborat un document d’anàlisi i de mesures per contribuir a enriquir el debat per la seva regulació. L’objectiu és arribar a un acord amb una base prou sòlida com per executar mesures adaptables a la realitat i necessitats socials. La patronal assenyala que, per a les empreses, el teletreball pot implicar més expansió geogràfica i captació del talent, menys absentisme laboral i despeses de desplaçament, així com una organització orientada al treball per objectius. Per contra, pot suposar una menor identificació del treballador amb l’empresa, de difusió de lideratges o de control de la informació confidencial. En el cas de les persones treballadores, Cecot creu que podrien trobar avantatges en una major autonomia i flexibilitat, major conciliació amb la vida familiar, menys temps de desplaçaments o més oportunitats laborals. I com a inconvenients, el document inclou un possible aïllament de la persona, sedentarisme o augment de conflictes en el nucli de convivència.

ACCEDEIX
L’àrea industrial pren el relleu a la d’administració en nombre d’ofertes laborals generades
28-07-2020
L’àrea industrial pren el relleu a la d’administració en nombre d’ofertes laborals generades

La Fundació Cecot Persona i Treball ha fet pública una nova edició de “l’Observatori de l’actualitat laboral” corresponent al segon trimestre de 2020 on analitza els moviments d’ofertes i demandes de feina a la seva borsa de treball i les característiques principals de les necessitats laborals de les empreses. Els responsables tècnics posen de relleu que és important consignar l’impacte de la COVID-19 tant en la gestió de les ofertes de feina com en les demandes. L’observatori destaca un descens de l’11% de les ofertes de feina gestionades per la seva borsa de treball respecte al primer trimestre de l’any. Cecot Persona i Treball explica que aquest descens es deu en gran part “per l’impacte de l’estat d’alarma generat per la pandèmia”. Des de Cecot Persona i Treball destaquen que les principals ocupacions sol·licitades han estat les relatives a electromecànica, manteniment industrial, torneria, soldadura, auxiliar d’administració –perfil generalista, personal tècnic d’administració, administració de personal. I pel que fa a l’àrea logística, xofers –nacionals i internacionals i personal repartidor.

ACCEDEIX

27-07-2020
Terrassa i Sabadell fan front comú al ‘centralisme de Barcelona’

Un acord històric. Així han presentat els alcaldes de Terrassa i Sabadell, Jordi Ballart i Marta Farrés, el marc de col·laboració entre les dues cocapitals del Vallès Occidental amb l’objectiu d’unir esforços en les demandes territorials a Barcelona: sobretot en infraestructures, economia i habitatge.El primer fruit d’aquest acord són les al·legacions al Pla Específic de Mobilitat del Vallès. Terrassa i Sabadell demanen que s’acabi la B-40 en el tram fins a Sabadell; la línia ferroviària del túnel d’Horta, que permeti enllaçar directament Terrassa amb la UAB; redissenyar la N-150 com una via apte per a vianants i bicicletes; i, sobretot, que la línia R4 de Renfe connecti directament amb l’aeroport.Aquest acord estratègic entre Terrassa i Sabadell es concretarà amb una comissió bilateral que està previst s’estreni a la tardor. Els dos alcaldes no descarten demanar una reunió política a més alt nivell amb el president Torra per fer-li sentir les seves reclames.

ACCEDEIX
El CIMTI, impulsat per LEITAT, promou projectes per transformar el model assistencial post Covid-19
27-07-2020
El CIMTI, impulsat per LEITAT, promou projectes per transformar el model assistencial post Covid-19

El Centre per a la Integració de la Medicina i les Tecnologies Innovadores a Catalunya (CIMTI) ha obert una convocatòria amb el suport dels departaments de Salut i de Treball, Afers Socials i Famílies per a projectes que busquin transformar i millorar el model assistencial sanitari i social en l’etapa post Covid-19. El CIMTI també ha elaborat un Observatori on es recullen totes les iniciatives innovadores d’aquests àmbits per fer front a la pandèmia de la Covid-19 amb la col·laboració de l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS). L’objectiu d’aquestes dues iniciatives és doble. En primer lloc, es pretén documentar i donar visibilitat a les principals iniciatives d’innovació sanitària i social que han sorgit arran de la pandèmia de la Covid-19 per posar-les en valor. En segon, tant l’Observatori com la Crida Repte CIMTI “Oportunitat per a la transformació del model sanitari i social” volen identificar quines iniciatives caldria implementar ràpidament quan es produeixi un nou brot i quines haurien d’adoptar-se de manera permanent per tal de donar resposta a tots els reptes i mancances que han aflorat aquests darrers mesos.

ACCEDEIX
281 mesures i 17 milions d’euros: l’equip de govern aprova el Pla de Xoc per a què Terrassa es recuperi de la Covid-19
23-07-2020
281 mesures i 17 milions d’euros: l’equip de govern aprova el Pla de Xoc per a què Terrassa es recuperi de la Covid-19

L’Ajuntament invertirà al llarg d’aquest any més de 17 milions d’euros en mesures perquè la ciutat es recuperi dels efectes de la pandèmia. Un ple municipal extraordinari i telemàtic ha aprovat aquest dijous a la tarda un pla de xoc amb 281 mesures en aquest sentit. Era l’únic punt a l’ordre del dia i s’ha aprovat gràcies als vots favorables de l’equip de govern: l’oposició en bloc s’hi ha abstingut i, de fet, s’havia arribat a plantejar no assistir al ple. Tot i això, a més de ser-hi, tots els grups polítics han acabat presentant esmenes al pla i totes s’han aprovat per unanimitat. Pel que fa a les 281 mesures, s’allarguen fins al mes de desembre i inclouen accions que ja es van començar a aplicar al mes de març. La major part, gairebé el 40%, es dedicaran a reactivar el teixit empresarial i comercial de la ciutat, però també hi ha mesures que se centren en col·lectius vulnerables i en la gestió de l’espai públic. L’apartat que comporta una major inversió, amb 5 milions d’euros, és el de «transformació organitzativa i tecnològica», on s’hi inclou l’adaptació dels serveis municipals al teletreball amb partides com la de 542.000€ per a nous servidors informàtics.

ACCEDEIX