saddsaads
aaaaa
aaaa

EINES DEL PACTE


TreballTerrassa.cat

VIDEO PRESENTACIÓ NOU PORTAL TREBALLTERRASSA.CAT

VIDEO TERRASSA APOSTA PER L'OCUPACIÓ

OFERTA FORMATIVA CECOT

OFERTA FORMATIVA UGT-IDFO

FORMACIÓ FUNDACIÓ PACO PUERTO-CCOO

FORMACIÓ CAMBRA DE COMERÇ I INDUSTRIA DE TERRASSA

FORMACIÓ GRATUITA PER A TREBALLADORS-CECOT

CAMPUS EMPRESARIAL VIRTUAL CAMBRA DE COMERÇ TERRASSA

NOVA CONVOCATÒRIA Si tens experiència laboral i no tens reconeixement laboral "ACREDITAT"

CERCADOR CURSOS SOC

BORSA DE TREBALL SERVEI D'OCUPACIÓ AJUNTAMENT-FOMENT DE TERRASSA

BORSA TREBALL CECOT

BORSA TREBALL CAMBRA DE COMERÇ I INDUSTRIA TERRASSA

FEINA ACTIVA - SOC

BORSA TREBALL DIBA-XALOC

XARXA d'AODL I Desenvolupament Local

DEPARTAMENT DE TREBALL GENERALITAT CATALUNYA

SERVEI D'OCUPACIÓ DE CATALUNYA - SOC

DIPUTACIÓ DE BARCELONA

CALENDARI D'ACCIONS

Notícies

MÉS NOTÍCIES

DESTACATS


05-12-2019
Primera Audiència Pública per explicar el Programa de Govern

L’Ajuntament augmentarà en 40 milions d’euros el pressupost municipal en els pròxims tres anys. Això permetrà complir amb la proposta regenerativa de canvi del nou Govern amb una política d’esperança, feminista, en una ciutat unida però diversa i amb igualtat d’oportunitats per a tothom. Així ho ha dit l’alcalde de Terrassa en la primera Audiència Pública per presentar el Programa de Govern que s’ha fet aquest dimarts al Centre Cívic Montserrat Roig. L’alcalde ha estat acompanyat per cinc tinents d’alcalde i alguns regidors que han anat desgranant els detalls del pressupost i de l’extens programa per als pròxims quatre anys. Després de les intervencions, algunes de les més de 200 persones presents a l’Audiència han pogut formular al Govern aquelles qüestions que més els preocupen. En el debat s’han plantejat des de els grans reptes de ciutat com les polítiques de gènere, l’urbanisme o el tractament de les rieres, fins a les incidències més locals i aspectes com l’ensenyament, la seguretat o els equipaments i els serveis municipals.

ACCEDEIX
Tot Les Fonts serà de Terrassa, que annexarà la part de Sant Quirze el 2022
05-12-2019
Tot Les Fonts serà de Terrassa, que annexarà la part de Sant Quirze el 2022

El barri de Les Fonts està dividit en dos termes municipals: el de Terrassa i el de Sant Quirze. Aquesta situació canviarà el 2022, quan el procés que els dos ajuntaments han acordat iniciar culmini i tot el barri passi a ser de Terrassa. D’aquesta manera es dóna resposta a una demanda històrica dels veïns, que veien com els serveis municipals canviaven segons si es vivia a una vorera a o l’altre. La simplificació i l’eficiència territorial requereix que tot Les Fonts sigui de Terrassa. El nucli de Sant Quirze està més allunyat i és més petit. Aquesta annexió l’han fet pública l’alcalde de Terrassa Jordi Ballart i l’alcaldessa de Sant Quirze Elisabeth Oliveras. La demanda veïnal ve de lluny, encara les converses formals entre els dos municipis per solucionar aquest problema no es van iniciar fins el mandat anterior. Es van truncar, però, quan Ballart va deixar l’alcaldia. El procés formal començarà amb una resolució als dos plens aquest desembre. Després es crearan dues comissions politico-tècniques de treball i estudi i un procés participatiu que, segons el calendari previst, haurien d’acabar a finals del 2021, quan la Generalitat faci l’aprovació definitiva. Terrassa tindrà 2.300 habitants i una hectàrea més.

ACCEDEIX

04-12-2019
341 persones han trobat feina aquest novembre a Terrassa

Després de la baixada de setembre i la pujada d’octubre, les dades de l’atur han tornat a ser bones per a la població en actiu aquest novembre. El balanç s’ha tancat amb 341 aturats menys, la millor dada d’un mes de novembre dels últims quatre anys. Representa una baixada del 2,05% respecte octubre. En els darrers 12 mesos la desocupació a la ciutat ha baixat en 72 persones, un 0,53% menys. La xifra de terrassencs i terrassenques sense feina se situa en 13.986, per sota, una altra vegada, de la barrera psicològica dels 14 mil. La taxa d’atur no es mou respecte l’octubre, és del 12,48%. Al conjunt del Vallès Occidental, la dada positiva de Terrassa representa gairebé el 50% del descens del conjunt. Així, a la comarca surten de les llistes de l’atur 659 i actualment hi ha 49.755 desocupats, un 1,31 menys que a l’octubre. La taxa d’atur és també la mateixa que el mes anterior (11,04%). En un any, el nombre de vallesans sense feina ha pujat en 42 persones (un 0,08% més). Gairebé tots els municipis vallesans registren bons resultats encara que molt minsos. A Sabadell, la segona millor dada després de Terrassa, 85 persones han trobat feina

ACCEDEIX
Alfredo Vega obre l’acte de finalització del programa Escola Nova 21
04-12-2019
Alfredo Vega obre l’acte de finalització del programa Escola Nova 21

El diputat d’Educació de la Diputació de Barcelona, Alfredo Vega, ha participat aquest dimecres a l’acte de finalització del programa Escola Nova 21, que ha tingut lloc a CosmoCaixa. Aquest programa proposa una transformació del sistema educatiu, fusionant els plantejaments internacionals i del món científic amb el marc normatiu català. De moment s’ha fet un testeig d’un protocol de canvi del sistema a 30 centres educatius. Durant la seva intervenció, Vega ha parlat sobre el valor del treball dels ajuntaments per estendre la transformació educativa a tot el territori, i ha destacat que “la diputació de Barcelona ha assolit amb escreix els objectius establerts d’Escola Nova 21 per tal de garantir i treballar per l’equitat i la igualtat per a tothom”.
A l’esdeveniment també hi han intervingut el director d’Escola Nova 21, Eduard Vallory; el director de la Fundació Bofill, Ismael Palacín; el director de l’Àrea educativa de la Caixa, Xavier Bertolín i el rector de la UOC, Josep A. Planell, entre d’altres. El programa ha estat impulsat per la Fundació la Caixa, Fundació Jaume Bofill, el Centre Unesco Catalunya i la Universitat Oberta de Catalunya.

ACCEDEIX
Al·legacions conjuntes de la Cambra i la Cecot a les ordenances fiscals perquè es congeli l’IAE
03-12-2019
Al·legacions conjuntes de la Cambra i la Cecot a les ordenances fiscals perquè es congeli l’IAE

La Cambra de Comerç, Indústria i Serveis de Terrassa i la Patronal Cecot han presentat conjuntament al·legacions a l’aprovació inicial de les ordenances fiscals per al 2020 feta per l’Ajuntament de Terrassa, que es troben en exposició pública fins al pròxim 16 de desembre. Ambdues institucions sol·liciten que l’increment generalitzat de les ordenances fiscals no superi l’IPC previst per no gravar en excés, i per sobre dels indicadors econòmics de referència, al conjunt de l’activitat econòmica. També demanen que es congeli l’IAE “per afavorir el desenvolupament de l’activitat industrial, comercial i de serveis, necessària per a la generació d’ocupació”. La Cambra de Terrassa i la Cecot argumenten que la revisió de les ordenances fiscals en els últims anys s’ha situat de forma recurrent per sobre de l’IPC i que per al 2020 -pel que s’ha aprovat inicialment un increment del 2%- seria necessari limitar-se a aquest indicador de referència per no gravar en excés una activitat econòmica que es troba novament, d’acord amb els indicadors econòmics conjunturals i les previsions dels organismes oficials, davant un repunt de la incertesa.

ACCEDEIX

02-12-2019
Projectes tecnològics de salut que donaran resposta als problemes del futur

El programa T’activa és una de les operacions del Projecte d’Especialització i Competitivitat Territorial (PECT) i està impulsat pel CST. De gener a novembre proposen fer accions per involucrar tota la ciutadania i trobar solucions tecnològiques i innovadores a aquesta epidèmia silenciosa. Un altre de les operacions que s’estan desenvolupant sota aquest gran paraigües que és el PECT, és un programa de prevenció de la desregulació emocional en l’adolescència. Aquesta és l’edat on debuten la majoria de malalties mentals i algunes addicions. És un programa pioner a l’estat espanyol per intentar donar eines als joves i a les seves famílies. I un tercer projecte, impulsat per la UPC, que vol donar suport a empreses, antigues i de nova creació, que vulguin innovar utilitzant la tecnologia fotònica. Els tres exemples compten, a més, amb un Living Lab Salut (un laboratori per desenvolupar idees, productes i fer proves amb pacients) que està físicament al LEITAT i també a cadascun dels tres centres sanitaris del territori: (CST, Mútua i Parc Taulí). Tots aquests agents, coordinats per l’Ajuntament de Terrassa, formen el Projecte d’Especialització i Competitivitat Territorial (PECT) “Health Care Innovation Lab, Orbital 40”, especialitzat en salut.

ACCEDEIX