saddsaads
aaaaa
aaaa

EINES DEL PACTE


Ofertes de Treball i Formació a Terrassa

Informació oficial Coronavirus Covid-19

COVID-19 Cambra de Comerç de Terrassa

COVID-19 CECOT

VIDEO PRESENTACIÓ TREBALLTERRASSA.CAT

SERVEI D'ESTUDIS I OBSERVATORI DE LA CIUTAT

VIDEO Projecte TERRASSA APOSTA PER L'OCUPACIÓ

BORSA TREBALL CAMBRA DE COMERÇ I INDUSTRIA TERRASSA

CERCADOR CURSOS SOC

FEINA ACTIVA - SOC

BORSA TREBALL DIBA-XALOC

DIPUTACIÓ DE BARCELONA

CALENDARI D'ACCIONS

Notícies

MÉS NOTÍCIES

DESTACATS

La Cecot considera les dades de l’atur ‘negatives però previsibles’
02-03-2021
La Cecot considera les dades de l’atur ‘negatives però previsibles’

La Cecot considera que les xifres d’atur registrat, afiliació i contractació del mes de febrer (512.290 persones) són negatives però previsibles tant pel context econòmic de pandèmia, com per les característiques del nostre model productiu. La patronal puntualitza que aquest cop s’ha accentuat “per un marc de relacions laborals que ja es va demostrar ineficient amb la crisi del 2008 i que es manté igual, amb els mateixos instruments, esdevenint una lacra per poder reactivar l’economia“. La Cecot diu que la mesura acordada pels agents socials en relació als ERTO “ha minimitzat l’impacte però la destrucció d’ocupació en els propers mesos hi és, i està latent perquè les empreses no han pogut reactivar l’activitat“.
Des de la Cecot es considera “vital” impulsar un canvi del model ecònomic consensuat entre govern i agents socials i econòmics per tal de potenciar sectors amb més estabilitat ocupacional i nivells salarials alts. “Els darrers anys Espanya ha demostrat ser el país europeu amb més capacitat de creixement però alhora, també s’ha demostrat ser el país amb major índex de destrucció d’ocupació”, apunta la patronal vallesana, que reclama una aposta per la indútria, l’economia circular i el turisme que aporti valor afegit.

ACCEDEIX
Les Cambres es comprometen a fer front comú per la recuperació econòmica
02-03-2021
Les Cambres es comprometen a fer front comú per la recuperació econòmica

Les presidentes i presidents de les Cambres de Comerç de Catalunya han escrit una carta on rebutgen sense pal·liatius els actes vandàlics de les dues últimes setmanes a diferents ciutats catalanes en les manifestacions convocades en defensa de la llibertat d’expressió. El text destaca que, malgrat que l’espurna que ha encès aquesta situació s’emmarca en la reivindicació de drets legítims de la ciutadania, hi ha un rerefons socioeconòmic que afecta una bona part de la població, principalment a la joventut. Davant d’aquesta situació, les Cambres es comprometem a potenciar totes aquelles activitats de promoció de l’activitat econòmica per ajudar a la realització humana i personal de la població, oferint oportunitats als més joves. A més, en el document reclamem la urgent elecció d’un govern fort i estable amb el qual estructurar una col·laboració per afrontar els reptes que l’actual situació de pandèmia ha incrementat notablement. També posen de manifest la imperiosa necessitat d’ajuts directes a les empreses afectades. Finalment, les Cambres fan una crida a fer front comú per la recuperació i reiteren un cop més la reclamació que la prioritat sanitària ha d’anar acompanyada de mesures per salvar el teixit socioeconòmic.

ACCEDEIX
Els Ateneus Cooperatius de Catalunya s’adhereixen a la xarxa de Reempresa
26-02-2021
Els Ateneus Cooperatius de Catalunya s’adhereixen a la xarxa de Reempresa

Els 14 Ateneus que conformen la xarxa d’Ateneus Cooperatius de Catalunya i el Centre de Reempresa de Catalunya han presentat de forma telemàtica el conveni de col·laboració que han signat per tal de treballar de manera conjunta en la difusió de la emprenedoria en clau cooperativa. Així doncs, els usuaris dels Ateneus Cooperatius podran adreçar-se als més de 90 punts d’atenció del Centre de Reempresa de Catalunya on rebran atenció personalitzada i acompanyament per reeprendre un negoci de manera cooperativa. L’objectiu d’aquesta col·laboració és, per una banda, impulsar i estructurar la transmissió empresarial en forma de cooperativa i per altra, evitar el tancament de negocis econòmicament viables i la destrucció d’ocupació. A més, el Centre de Reempresa de Catalunya i els diferents ateneus coorganitzaran jornades, formacions i actuacions per tal de fomentar la reemprenedoria cooperativa. Ariadna Rectoret, directora del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, ha exposat davant dels assistents el conveni que el SOC i la Cecot mantenen des del desembre del 2015 per fomentar la reemprenedoria. A més, Rectoret ha volgut posar en valor el projecte Reempresa i “el paper rellevant que tindrà aquest any 2021 per tal d’evitar el tancament d’empreses”.

ACCEDEIX
La Cambra posa en marxa l’SPINTeams, un projecte de consolidació d’empreses emergents
26-02-2021
La Cambra posa en marxa l’SPINTeams, un projecte de consolidació d’empreses emergents

Arrenca el projecte SPINTeams, liderat per la Cambra de Terrassa, per donar suport a Start-Ups i Spin-Offs sorgides de les universitats i així consolidin els seus negocis. La iniciativa va arrencar la setmana passada amb una primera reunió telemàtica amb la participació de deu socis de cinc països per donar suport a les empreses derivades i emergents de les universitats i d’altres centres formatius. L’SPINTeams preveu millorar les competències emprenedores i de negoci i la creació d’una xarxa de mentors i equips emprenedors transnacionals per aconseguir l’èxit i la consolidació dels negocis. En l’SPINTeams hi participen la Universitat Oberta de Catalunya (UOC); la Cambra de Comerç i Indústria de Latvia; la Universitat de Bari Aldo Moro; la Cambra Econòmica d’Àustria, les empreses Poligest, S.L., Tera Tehnopolis, Ltd i European Grants Internacional Academy, S.r.l.; la Universitat de Turiba; la Universitat de Graz; i la Cambra de Comerç de Terrassa, que també en lidera el projecte. I com a membre associat, hi participa el Centre de la Imatge i la Tecnologia Multimèdia (CITM) de la UPC.

ACCEDEIX
El nou secretari general de Cecot, Oriol Alba, visita la Cambra de Terrassa
25-02-2021
El nou secretari general de Cecot, Oriol Alba, visita la Cambra de Terrassa

El nou secretari general de la Cecot, Oriol Alba (que agafa el relleu de David Garrofé), acompanyat del seu president, Antoni Abad, ha visitat aquest dijous al migdia la Cambra Oficial de Comerç, Indústria i Serveis de Terrassa. La reunió s’ha emmarcat en la consolidació de les relacions i projectes que vinculen a les dues entitats. Els cinc representants de la Cecot en el plenari de la Cambra (Lara Cruz, Gemma Sanz, Josep Armengol, Paco Hoya i Toni Palet) han acompanyat al president de la Cambra, Ramon Talamàs, i al seu director gerent, Josep Prats. Talamàs ha destacat l’alt llistó que deixa Garrofé, tot oferint el total suport de l’entitat a les noves responsabilitats d’Alba. Amb la presència dels representants en el ple de la Cambra, ha volgut posar en relleu la importància d’aquest òrgan en el seguiment i polítiques de l’activitat cameral, amb l’objectiu de fomentar l’activitat socioeconòmica de la demarcació.

ACCEDEIX
Xavier Roca, director de l’ESEIAAT: “El futur és la tecnologia”
25-02-2021
Xavier Roca, director de l’ESEIAAT: “El futur és la tecnologia”

El recent reescollit director de l’Escola Superior d’Enginyeria Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa, l’ESEIAAT, Xavier Roca, diu en una entrevista publicada per la mateixa universitat que el segle XXI será sí o sí un segle eminentment tecnològic i que per tant, “El futur és la tecnologia”. Roca fa aquesta afirmació després de constatar la feina que fa la Universitat en recerca aplicada, la principal fortalesa del centre i punt de referència en la trasmissió de coneixement i la innovació tecnológica. Una feina que després arriba a les produccions de les indústries, institucions i ara també a les petites i mitjanes empreses. I tot, situat en una comarca, “el gran Vallès”, que és la 41ena província d’Espanya amb el PIB més gran. Una comarca que sobretot vol continuar vivint de la indústria i en la qual la Universitat hi té molt a dir en proporcionar el talent necessari gràcies a la versatilitat dels seus estudis. El director també es proposa augmentar la presencia femenina, tant a les aules com en la recerca i mantenir el prestigi internacional que tenen els seus alumnes.

ACCEDEIX