saddsaads
aaaaa
aaaa

EINES DEL PACTE


Mesures per a Empreses i Autònoms (actualitzat el día 8/07/2020)

MESURES PER A PERSONES TREBALLADORES I EN SITUACIÓ D’ATUR ( actualitzat el día 8/07/2020)

Informació oficial Coronavirus Covid-19 Ajuntament de Terrassa

Informació Coronavirus COVID-19 Cambra de Comerç de Terrassa

Darreres Informacions Coronavirus COVID-19 CECOT

VIDEO PRESENTACIÓ TREBALLTERRASSA.CAT

TreballTerrassa.cat

FORMACIÓ ONLINE CAMBRA DE COMERÇ TERRASSA

FORMACIÓ ONLINE CECOT

OFERTA FORMATIVA CECOT

OFERTA FORMATIVA CAMBRA DE COMERÇ DE TERRASSA

OFERTA FORMATIVA UGT-IDFO

OFERTA FORMATIVA FUNDACIÓ PACO PUERTO-CCOO

VIDEO TERRASSA APOSTA PER L'OCUPACIÓ

BORSA DE TREBALL SERVEI D'OCUPACIÓ AJUNTAMENT-FOMENT DE TERRASSA

BORSA TREBALL CECOT

BORSA TREBALL CAMBRA DE COMERÇ I INDUSTRIA TERRASSA

FORMACIÓ GRATUITA PER A TREBALLADORS-CECOT

CERCADOR CURSOS SOC

FEINA ACTIVA - SOC

"ACREDITAT" Si tens experiència laboral i no tens reconeixement laboral

BORSA TREBALL DIBA-XALOC

DEPARTAMENT DE TREBALL GENERALITAT CATALUNYA

SERVEI D'OCUPACIÓ DE CATALUNYA - SOC

DIPUTACIÓ DE BARCELONA

CALENDARI D'ACCIONS

Notícies

MÉS NOTÍCIES

DESTACATS

La Cambra fa una enquesta per conèixer les principals necessitats en digitalització, en el context de la covid-19
07-07-2020
La Cambra fa una enquesta per conèixer les principals necessitats en digitalització, en el context de la covid-19

La Cambra de Comerç ha realitzat una enquesta per tal de conèixer l’impacte de la crisi sanitària derivada de la Covid-19, en la digitalització de les empreses i en les competències digitals dels seus equips. Aquesta acció forma part del conjunt de projectes i serveis que està duent a terme la institució, per donar suport a les empreses en l’àmbit de la digitalització. Les empreses tindran fins al 14 de juliol per emplenar el qüestionari, elaborat en un format àgil per tal d’incentivar el volum de respostes es podrà completar en pocs minuts.L’enquesta planteja i pregunta aspectes tals com la reacció que han tingut les empreses i els equips en matèria de digitalització davant la crisi de la Covid-19 o quins són els principals obstacles amb què es troben en implementar la formació en competències digitals a l’empresa. En una etapa posterior, també està prevista la realització d’entrevistes en profunditat individuals per a completar l’estudi. https://de.surveymonkey.com/r/Q2C9CB3?lang=ca

ACCEDEIX
Empreses d’automoció reflexionen a la Cambra sobre el model industrial català
03-07-2020
Empreses d’automoció reflexionen a la Cambra sobre el model industrial català

Representants de 14 empreses de Catalunya participen en la jornada telemàtica organitzada per la Cambra sobre les necessitats del model industrial, experiències d’automoció i la seva indústria auxiliar. A la sessió s’ha constatat un patró homogeni de les conseqüències de la Covid-19, una devallada dràstica de l’activitat amb una recuperació progressiva que aspiren assolir el 70 o el 80 per cent.es tendències sectorials es dirigeixen al cotxe elèctric, amb un 40 per cent menys de components i reparacions. Aquestes empreses, moltes de la indústria auxiliar, perceben una recuperació més ràpida i una millor previsió de comandes de components. Pels participants en la jornada cal una política clara d’industrialització en col•laboració amb l’Administració i reclamen la implicació de les Cambres en l’estructuració de plans industrials per optar als ajuts europeus. En l’actualitat el sector de l’automoció representa el 10 per cent del PIB i el 15 per cent de la recaptació fiscal amb ocupació de qualitat.

ACCEDEIX

02-07-2020
L’atur puja en un mes de juny per primer cop des de l’inici de la crisi immobiliària

El mes de juny és habitualment un mes de descens de l’atur perquè coincideix amb l’inici de temporada turística. En els últims setze anys només ha pujat en tres ocasions. Al 2007 i al 2008, a l’inici de la crisi immobiliària, i ara, al 2020, amb el coronavirus i les conseqüències econòmiques i laborals que se’n deriven. A Terrassa ha augmentat en 206 persones, un 1,2 per cent. Ara hi ha 17.216 persones que no tenen feina i la taxa d’atur torna a pujar i es situa al 15,4 per cent. En un any la desocupació local ha augmentat en 3.642 persones, gairebé un 27 per cent. En tot el Vallès Occidental el nombre de persones sense feina ha incrementat en menor proporció que a Terrassa. Ho ha fet en un 0,7 per cent, 451 persones. Ara hi ha 61.987 persones a les llistes de l’OTG. Aquesta llista s’ha incrementat en gairebé 13.400 persones aquest últim any, un 30,3 per cent. La taxa d’atur comarcal no arriba al 14 per cent.

ACCEDEIX
La CECOT reclama informació detallada sobre l’estat dels ERTO
02-07-2020
La CECOT reclama informació detallada sobre l’estat dels ERTO

La CECOT demana al Govern el nombre total de treballadors que encara no han cobrat els ERTO i la seva distribució per Comunitats Autònomes. A través d’una pregunta escrita a la Ministra de Treball, Yolanda Díaz, presentada per Esquerra Republicana, la patronal demana el detall de l’estat de les prestacions en les seves diferents modalitats.

La patronal vallesana també demana la data prevista de l’abonament de les prestacions que encara estan pendents i introdueix una qüestió relativa a la gestió realitzada pel Servicio Público d’Empleo Estatal (SEPE). La Cecot demana els motius pels quals el SEPE va desestimar l’oferiment dels Serveis Públics d’Ocupació (SPO) autonòmics en la gestió dels ERTO a nivell territorial. L’entitat considera que la proximitat i la informació actualitzada catalanes millorarien la gestió i la tramitació dels expedients i les prestacions.

ACCEDEIX
El Pla de Xoc per a la reactivació econòmica i social s’elevarà a un Ple extraordinari el mes de juliol
29-06-2020
El Pla de Xoc per a la reactivació econòmica i social s’elevarà a un Ple extraordinari el mes de juliol

En una reunió convocada per l’alcalde amb els portaveus dels Grups Municipals, per restablir la confiança i normalitat del consens institucional, aquest matí s’ha proposat avançar en el pla de xoc amb mesures urgents, per fer front a les conseqüències que la crisi sanitària de la Covid-19 ha generat a la ciutat a nivell econòmic i social. Amb aquesta mesura, reconvertint una de les principals accions previstes en el Pacte de Ciutat, es pretén donar protagonisme al principal paquet de propostes ja rebudes, tant per part de l’equip Govern, com dels Grups Municipals i els agents econòmics i socials, així com dels propis serveis municipals, i aconseguir dur a terme accions de manera urgent i efectiva. La previsió és que aquestes mesures del Pla de Xoc puguin ser aprovades pel Ple municipal, en una sessió extraordinària durant el mes de juliol.

ACCEDEIX
El tinent d’alcalde Isaac Albert visita l’empresa del plàstic Nifco
26-06-2020
El tinent d’alcalde Isaac Albert visita l’empresa del plàstic Nifco

A principis d’abril l’empresa terrassenca Nifco va començar a dissenyar, prototipar i construir un motllo d’injecció per fabricar viseres de protecció en sèrie. Un equip format per dos enginyers i tres tècnics del taller van transformar la planta de Terrassa en una fàbrica capaç de realitzar 130 viseres de protecció cada hora, unes tres mil al dia. Aquest dijous el tinent d’alcalde de Promoció Econòmica i Projecció de la Ciutat, Isaac Albert, ha visitat l’empresa. Albert ha reconegut la tasca Nifco, referent d’innovació en la indústria del plàstic i, aquests mesos, en l’elaboració de materials de protecció. A la trobada també han parlat de la situació actual de la indústria auxiliar de l’automòbil i de les línies de treball on l’Ajuntament pot incidir en camps com la innovació o la formació de personal especialitzat.

ACCEDEIX