Notícies
Cecot proposa un model de FP més coordinat amb les empreses
25-01-2016
Cecot proposa un model de FP més coordinat amb les empreses

La patronal Cecot està treballant en un document en què proposa un nou model de Formació Professional (FP) basat en coordinar la formació amb les organitzacions empresarials i les empreses. En una entrevista a l'ACN, Abad ha destacat que aquest nou model permetria reduir un 50% l'atur juvenil: "Hem de fer anar l'FP cap a l'empresa". La Cecot treballa el document amb altres col·laboradors "de prestigi" i espera poder presentar-lo en breu perquè els governs i les empreses el puguin fer seu. Abad ha explicat que amb la situació d'atur juvenil que es viu, l'FP ha de ser una de les claus per sortir del problema i ha assegurat que el model actual està "obsolet".

Abad ha defensat que el coneixement que aporta el dia a dia de treball a l'empresa sumat al teòric que acompanya la formació és "imbatible" i "podria fer reduir l'atur de manera important i en el curt termini", una reducció que ha apuntat que podria assolir fins el 50%. Aquesta coordinació des de les empreses es faria de manera "adaptada" a la realitat de cadascuna d'elles i tenint en compte les seves dimensions i capacitats.

Recuperar els recursos destinats a formació

Una segona pota del model de Cecot es basa en la recuperació del 0,7% de cotització destinat a formació: 0,6% aportat per l'empresa i el 0,1% pel treballador. Abad ha denunciat que aquests recursos s'han de destinar a polítiques de formació per als treballadors en actiu i també per aquells que estan a l'atur i s'han de reciclar però que actualment el govern espanyol no ho està complint.